Kamu çalışanına 4 müjde

Kamu çalışanına 4 müjde

1) 4C'li personele kadro kapısı açılıyor 2) Kamuda erken emeklilik imkanı yeni mesleklerle genişliyor 3) Memurun mesaisine Cuma namazı ayarı geliyor 4) Sözleşmelilerin izinlerine devir imkanı sağlanıyor

Kamu çalışanına 4 müjde Hükümet memur sendikalarıyla imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan başlıklara ilişkin çalışmayı şekillendirdi. Buna göre, yıpranma sistemi ile erken emeklilik, memura ibadet kolaylığı, yıllık izinlerin devri ve 4C'lilerin kademeli olarak kadroya alınması konusunda görüş birliğine varıldı. Kamudaki üniversite mezunu işçiler memur kadrosuna alınırken, sağlık çalışanlarının yıpranma hakkı da düzenlenecek. 

EMEKLİ YASASI MASADA 
Meclis, yılbaşına kadar ağırlıklı olarak ekonomi yasaları için çalışacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarının yeni yıldan önce yapılması, ek gösterge artışları, stopajda sürenin 5 yıl uzatılması gibi tasarılar öncelikli olarak yasalaştırılacak. Bir yandan da yeni asgari ücret ve toplu sözleşmede oransal artışla beraber uzlaşılan sosyal haklara ilişkin adımlar yaşama geçirilecek. Devlet Personel Başkanlığı, memur sendikalarıyla imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan konularda mevzuat değişiklikleri için çalışma başlattı. İşte bu çalışmalar... 

55 BİN PERSONEL ALINACAK
Hükümet, 3 aylık bütçe tasarısını Meclis'e sundu. Buna göre, kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici kurumlar 3'er aylık dönemde 2015 yılı bütçesinin başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı bulunacak tutar kadar ödenek kullanabilecek. Kamu görevlilerine ilişkin toplam atama sayısı sınırları 40 binden 55 bine çıkarılıyor. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı, 1 Ocak 2016-31 Mart 2016 tarihlerini kapsıyor. Tasarıyla kamu idarelerinin öğretim elemanları ile memur kadrolarına yapılacak atama sayısı sınırı tespit edildi.

ÇALIŞAN ANNELERE DESTEK
Yeni dönemde ayrıca çalışan anneler için önemli düzenlemeler yapılacak. Seçim beyannamesinde ve hükümet programında yer verilen düzenlemeler hızla hayata geçirilecek. Bu kapsamda kamuda çalışan annelerin iş saatleri çocuklarının okul saatleri ile uyumlu hale getirilecek. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi sağlanacak.

KADRO YOLDA
4C'li tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına aktarılması bekleniyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yürüttükleri görevler ve sundukları hizmet itibariyle üniversite mezunu kamu işçilerinin de memur kadrosuna alınması öngörülüyor.

ERKEN EMEKLİLİK
Fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlanan kamu görevlilerinin kapsamı genişletilecek. Bunun için 9 komisyon oluşturuldu. Yürütülecek çalışma kapsamında, sağlık çalışanları başta olmak üzere pek çok kamu çalışanının fiili hizmet zammı konusunda beklentilerinin karşılanması bekleniyor. Sağlık sektöründeki çalışanlardan kimlerin erken emeklilik için yıpranma hakkından yararlanacağı konusunda çalışma yapılıyor.

ÜCRETE ÇEKİ DÜZEN
Kamuda temel ücret, hizmet farkı, performans, ek ödenek, ders ücreti şeklindeki ödemeler düzenlenecek. Yaklaşık 50 çeşit ödemenin 10 başlık altında toplanması bekleniyor. Kamuda iş tanımı da yeniden yapılacak. Başarı ve başarısızlık da karşılık bulacak. Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması sağlanacak. Bunun için personel teşvik edilecek. Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi 
için çalışma yürütülüyor.


Takvim

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.