Kalkacağı yeri bilmek

Belki bayram sevincinden, belki başka sebeplerden; umut hislerimden çoğaldı, gelecek endişelerim azaldı bu ülke için, bu ülke insanı için. Ümmete uzandı ümidim; Kudüs'ü kuşattı, bütün İslam beldelerine sardı; gönlüme döndü, doydum doldum!

Hamd olsun Alemlerin Rabbine.

Her alanda yetişen insanları görünce; kışta bahar müjdecilerinin ektiği tohumların boşa gitmediğini gördüm; umudum ve mutluluğum daha da büyüdü.

Büyük bayram Kudüs'ün koynunda saklı; gönlümüzde büyüyor Kudüs. Bunun öncü adımı Ayasofya'nın açılması idi; Anadolu bayram etti, şimdi sıra Alem-i İslam'da; o da Kudüs'ün hürriyeti ile gerçekleşecek inşaallah.

Görünen hissedilen bunda Anadolu insanın büyük payı olacağı yönünde. Bayram öncesi yaşanan büyük acı; buna engellemekten öte acilleştirecek gibi.

Savunma sanayimizdeki başarının Kuzey Afrika ve Kaskaflarda zaferle kendini göstermesi... Afrika içlerine, gönül coğrafyasına uzanan yardım derneklerinin faaliyetleri... Onların teveccüh ve duaları...

Umudumuzun hamasetten öte gerçekliğe daha yakın olduğunu gösteriyor.

Hamdolsun Alemlerin Rabbine.

Bir bakmışsınız firavun bozuntusu, nemrut sürtüğü zalimin yüzüne öyle bir tokat vurmuşuz ki ayağa kalkmamacasına yere düşmüş!

Bu ülke Müslümanlarının düşünmesi; düşüncelerini, fikirlerini; sanat, edebiyat ve estetikle iletişim araçlarını kullanarak söylemede aldıkları mesafe azımsanmayacak seviyede.

Evet bileşik kaplar dolmaya başladı, yükseliş sürüyor. Medeniyete dönüşmesi uzun soluklu bir yürüyüş elbet; kervanın yarısı yolda düzülecek inşaallah.

Çoğaltılacak kareler düştüğümüz yeri bildiğimizi, kalkacak mecali erişiyor olduğumuzu; henüz kalkış hızını erişmesek de uzak olmadığını gösteriyor.

Hadiselerin bir keskin korku ucu var bir de umut ucu; iki uçta denge duruşu bulmak ve o duruşu sabır ve şükür adımlarla devam ettirebilmek...

Galiba eksikliğimiz bu noktada düğümleniyor; gayreti azami derece çoğaltmamak; tevekkülü azami derecede büyütmemek. Bundaki başarımız büyüdüğünde dünya ayaklarımız altında küçülecek.

Her bayram umut; her umut bayramdır.

Bayramlarda çoğalmak; dünyayı bayrama dönüştürmek duasıyla.

Hamd Alemlerin Rabbine mahsustur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.