Kalın: Kemalist ve masonlar da devleti ele geçirmeye çalıştı

Kalın: Kemalist ve masonlar da devleti ele geçirmeye çalıştı

Tarikat-cemaat derken Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın  farklı bir noktaya dikkat çekti

Cemaat, tarikat tartışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kemalist ve masonlarında devleti ele geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kalın, Haber Global’de "Az Önce Konuştum" programına konuk oldu. Kalın'ın sözleri şöyle:

"Biz artık cemaat diye yola çıkan bir yapılanmanın nasıl bir terör örgütü haline geldiğini gördük. Yani şimdi bir hadis var, "Bir Müslüman iki defa aynı yerden sokulmaz" diye. Yılan iki defa sokuyorsa artık siz zaten kontrolü kaybetmişsiniz demektir. 

Sağ-sol Kemalistler, masonlar

"Geçmişe doğru baktığınızda devleti ele geçirmeye çalışan çok farklı gruplar elbette olmuştur. Bunları da sadece dini cemaat ya da tarikat diye kodlamak da çok yanlış. Farklı ideolojik gruplar da olmuştur. Sağ kemalistler, sol kemalistler gelmiştir, "Devlet bizim" demiştir. Başka başka tipler ya da ideolojik örgütlenmeler... Masonlar gelmiştir, onlar bunlar gelmiştir, kendilerince "Devlet bizim" iddiasıyla ortaya çıkmışlardır. Bunların hepsi yanlış. 

Dini cemaatler toplumun bir gerçeğidir

"Dini cemaatler toplumun bir gerçeğidir. Kendi sınırları içerisinde toplumun ortak menfaatine hizmet ettikleri müddetçe, meşru sınırlar çerçevesinde faaliyet göstermelerinden daha meşru bir şey olamaz. Onları, ne olduğundan daha toz pembe ne de olduğundan daha kötü daha korkunç göstermek doğru bir şey olmaz. Böyle bir hüküm vermek de yanlış olur. Herhangi bir cemaat ya da ideolojik grupla ilgili somut, verilere dayalı tehdit teşkil eden bir durumu varsa biz ona derhal müdahale ederiz."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.