Nur KABADAYI DEMİR

Nur KABADAYI DEMİR

Kalbim ağlarsa…

Dar ıssız sokaklarda düşüncelerim bana arkadaş olarak yürüyorum. Ellerimin arasından kayıp giden umutlarımın arasında omuzlarım düşmüş, yüzüm sararmış ellerim duaya açılmışken kalbimden gelen o iniltileri duymaya başlıyorum.

 

Sadece bir tebessümü ve bir duayı esirgeyen yaşam içinde öğrendiklerimle ayakta kalmanın mücadelesini veriyorum. Ruhum bedenimden kayıp gitmek istese de sabırla sessizlikler içinde yürümeye çalışıyorum.

O an her şey bana yabancı oluyor. İçimdeki küçücük kalp odacığı hayatımdaki kocaman olan yerini belli ediyor.

 

Zaman; içindeki sınavları, sınavlar içindeki hikmetleri, hikmetler içindeki anlamları, anlamlar içindeki duyguları, duygular içimizdeki ruh ile iletişimi gösteriyor. Ruhumuza isabet eden en son noktada kararlarımız var. Kararlarımız hayatımızı etkiliyor.

Ama benim seçtiklerim, düşündüklerim, uğruna acısına katlandıklarım sadece beni etkilemiyormuş. Sebepler örülürken etrafımda “Allah’ım Sen bize yetersin” duası ve ardı ardına gelen “Ey Gurbetlerdeki Sahibim” zikri tüm ruhumu kaplıyor. Evet, bizlere sadece Allah (c.c.) sahipti. O (c.c.) bizim her ihtiyacımızı görüyor ve biz her şeye ve herkese karşı ancak O (c.c.) savunuyordu.

 

Kimsesizdim, yalnızdım, düşüncelerim arasında git gelleri yaşarken ne karar vereceğimi ancak Rabbim biliyordu. Hayat ile ölüm arasındaki o ince çizgide neler olacağını ancak o bilirdi.

Karanlık, ıssız sokaklar arasında omuzlarım düşük yalnız yürürken o karanlığa “Nur” olmak istedim. İçimdeki yangınla ışık tutmak istedim karanlık yeryüzüne.

Nasıl ki “bir tuğla yandıkça pişer, aynı öyle pişiyordum.” “Yandıkça pişiyor, kıvam bulmaya çalışıyordum.”

 

Ya Rabbi İbrahim’i (as ) sevgi ile seveyim Seni. Kalbimde yanan bu sevgi beni sana yakınlaştırsın. İbrahim’i (as) sevgi ile dolsun kalbim ve hayatım.

Ya Rabbi, kalbim sessiz sessiz ağlarken iniltilerimi ancak Sen işitiyorsun.

Gözler ağlar yaş olarak akar ya bu normaldir. Göz ağlamak için yaratılmış.

Ama şimdi “Kalbim Ağlıyor.” Allah’ım şimdi kalbim ağlıyor, kalbime şifa ver, Kalbimin hüznünü gider, Kalbime sevgin ile teselli ver, Kalbime anlayış ihsan et.

Allah’ım (c.c.) kalbim ağlıyor ne olur bu sevgi ile beni huzuruna kabul et ve beni sana kavuştur. İştiyakım sanadır beni bana bırakma…

Gurbetlerde beni yalnız başıma bırakma, yardım et ne olur. Ne olur beni sana kavuştur.

Bugünlerin, bu ayların yaratılan bu zamanların yüzü suyu hürmetine.

amin.amin.amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum