Kainat kitabının yaprakları

Kâinatta abes, çirkin, manasız ve hikmetsiz hiçbir şeyin olmadığına inanıyoruz. Gerek gaflet ve gerekse bir vurdumduymazlık için¬de, kâinatın sahibi Cenâb-ı Allah'ın sonsuz kudre¬tiyle var ettiği bir çok bitkiler, sırlarına ulaşılmadan göçüp gidiyorlar. Kargo servislerine gelen, gönderi¬cinin ve alıcının belli olduğu paketlerin kargo yetkili¬lerince açılmadığı ve bilinmediği gibi.

Beşeriyete Halıkını tarif eden ,öğreten ,kudretini müşahede ettiren “üç külli muarriften” birisi  kainat kitabıdır. Kainat kitabını neye okumuyalım?Okumaktaki faydayı ve okumamazlıktaki zararı görmek lazım..Bu itibarla kainat kitabının yapraklarını çiçekleri okumak ,her gün yeniden doğan güneş ve ardı ardına gelen renga reng mevsimler gibidir..Sırlar hikmetler gayeler lütuflar ikramlar görülüyor, pencerelerden yapraklardan çiçeklerden…Kainatın içinde ,kainatın en münevver meyvesini veren ve içinde misafir eden, Dünyamıza dikkatle ve uydudan bakıldığında rengâ renk. Bir ucundan bir ucuna bambaşka tablolar ve sergiler. Tabiat ve doğa di¬ye adlandırmak, serginin ve tablonun Sahib-i Hakî¬kîsine en azından hakarettir ve cehaletin bariz bir ör¬neğidir.

Bediüzzaman hazretleri “üç külli muarriften” bir diğeri olan Kur’anı tarif ederken şu hususlarda bize ışık saçıyor “Kur'ân, şu kitab-ı kebir-i kâinatın bir tercüme-i ezeliyesi, ve âyât-ı tekviniyeyi okuyan mütenevvi dillerinin tercüman-ı ebedîsi… ve şehadet kitabının müfessiri, ve zeminde ve gökte gizli esmâ-i İlâhiyenin mânevî hazinelerinin keşşafı, ve sutûr-u hâdisâtın altında muzmer hakaikin miftahı, hem bir kitab-ı dua, hem bir kitab-ı hikmet, hem bir kitab-ı fikir..ve mukaddes bir kütüphane hükmünde bir kitab-ı semâvîdir”

Kur’an-ı Hakim müteaddit ayetlerde Bitkilerden ,meyvelerden ve hububattan bahsediyor ve Cenab-ı lemyezel ve şafi-i Hakiki  onların önemini aklımıza açıyor.Elbette bizlerde bu açıdan ve bu tarikte çalışmamız lazımdır.Biz bu çalışmamızı ortaya koyarken,modern Tıb dünyasının tedavi usullerini bırakın, bizim anlatacağımız bitki, sebze, meyve ve Kur'an'da zikredilen diğer şeylerle tedavi olun! demek istemiyoruz. Bizim  dilek ,temenni ve hedefimiz şahsımında daima kullandığı ve faydalılığı ,fakat üstü tozlanan  bu maddeler üzerine eczacıla¬rımızın ,eğitim dünyasının ve hassaten tıp dünyasının eğilmesi, gerekli deneylerin yapılması, merhem, macun, tablet, şurup veya damla olarak halka arz ve tavsiye edilmesidir.

Kainatın en büyük ayeti ve yaratılışının sebebi olan Fahr-ı kainat efendimize bütün eşyanın mahiyeti Rabb-ı Rahim tarafından bizler için öğretilmiştir.”Tibb-ı Nebevi “ olarak isimlendirilen bu dal üzerine Efendimizin “asm” 14 asır önce söylediklerini ve kullanılmasında büyük şifaların olduğunu ve zatında   uygulamasını, bugün batı dünyası hayretle karşılıyor ve tastık ediyorlar.İncir böyle Zeytin böyle,Kabak böyle Çörek otu ve emsali nebatat böyle…

En başta bu ilaçların tesiri, “ben bununla ve izn-i İlahi ile ve Cenab-ı Allah’ın Şafi isminin tecellisi ile şifa bulacağım” dua ve temennisi  şarttrır,yoksa tesiratı zor görülmektedir.Çünkü gördüğüm ve müşahedem odur ki ; Bir çok hastaların  “Ben kanseri yeneceğim ,ben hasta değilim”inanç ve azmi neticesinde ,hakikaten çok ağır hastalar kurtulmuşlardır.Bu itibarla  takdim edilen bitki  meyve ve sebzelere O’ nun adı ile Şafi-i hakikiyi tefekkür ederek ve şifa bulacağına inanarak yönelmesi vücudunda ,ufkunda , gönül ikliminde  ve ruh bedeninde  muhteşem gelişmeleri görecektir.İnşaallah.

Sebze,hububat ve bitki ilaçları  dar gelirliler için çok ekonomik ve iktisatlı. İlaçların yanına varılamadığı ve doktor muayene fiyatlarından ürküldüğü bu dönemde, halkın baharatçılara dönmesi yalnız Türkiye de değil bütün dünya da cereyan etmektedir.. Tıp dünyası da  bu nevi çalışmalara kendini mecbur hissetmektedir.. “Eski yıllarda okul  çocuklarının cepleri kuru incir ile dolduran anneler, ne yazık ki;bugün çikolata ve abur-cubur ile dolduruyorlar  ve çocuklarda hastalıktan kurtulmuyorlar ”  

Yeni Asya

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.