Kainat eczanesinden karpuz, kilo aldırır mı?

Kainat eczanesinden karpuz, kilo aldırır mı?

Karpuz, yaz mevsiminde sevilen meyvelerin başında geliyor. Karpuz, serinletiyor ve kan şekerini düzenliyor. Peki çok sevilen karpuz meyvesi kilo aldırır mı? Karpuz tüketmenin faydaları nelerdir?

Karpuz, yüzde 90'ı su olan bir yaz meyvesidir. İçerisindeki şeker miktarı ise, kapuz tüketen birçok kişiye "Acaba kilo alır mıyım?" sorusunu sorduruyor. Peki çok sevilen karpuz meyvesi kilo aldırır mı? Karpuz tüketmenin faydaları nelerdir?

Karpuz, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Fakat şeker içerikli bir meyve olduğu için birçok kişi karpuz tüketirken çekinceli davranıyor. Yazın en çok tüketilen meyvelerden bir tanesi karpuz olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sıcak havalarda kurtarıcı bir serin bir meyvedir. Sıcak havalarda oldukça fazla tüketilen bu meyve kalori olarak düşük bir meyve olduğu içinkilo aldırmaz diyebiliriz. Fakat gereğinden fazla tüketmek fazla kalori oluşturacağından dikkatli bir şekilde tüketmek gerekmektedir. Bunlara ek olarak şeker oranı fazla bir meyve olduğu için fazla karpuz yemek kan şekerinde dengesizliklere neden olabilmektedir. Bu nedenle ne kadar karpuz yediğimize dikkat etmek gerekmektedir.

GÜNDE EN FAZLA KAÇ DİLİM KARPUZ YENMELİ?

Yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerden bir tanesi karpuzdur. Karpuz içeriğinde bulunan yüzde 90'ın üzerindeki su miktarı ile serinlememize yardımcı olur. İçeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde insan vücuduna oldukça sağlıklı olsa da içerisinde bulunan şeker kan şekerinde dengesizliklere neden olabiliyor. Bu nedenle gün içerisinde fazla karpuz tüketmemek gerekmektedir. Günde 2 veya 3 dilimden fazla karpuz tüketmek kalori ve şeker alımını arttıracağı için insan vücudunda bazı sorunlar ortaya çıkarabilmektedir.

DİYETTE KARPUZ NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Özellikle sıcak yaz günlerinde en çok tüketilen meyvelerden bir tanesi karpuz olarak karşımıza çıkmaktadır. Karpuzun içeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde insan vücuduna oldukça faydalı bir meyvedir. Fazla tüketilen karpuz içerisinde bulunan şeker sebebi ile kan şekerinde dengesizliklere ve fazla kalori alımına neden olabilir. Diyet yapanlar için ise diyetisyenleri diyet listelerine ekleyebilmektedir. Fakat diyet listeleri kişiye özel olduğu için kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.