Kainat eczanesinden boğaz ağrısına şifa olan çaylar

Kainat eczanesinden boğaz ağrısına şifa olan çaylar

Boğaz ağrısı ve enfeksiyonları özellikle yaz aylarında uzun süre klima karşısında oturma sonucu oluşabilir. Peki, boğaz ağrısına iyi gelen evde yapılabilir tarifler neler?

Boğaz ağrısı yutkunmayı zorlaştırır. Nefes almayı zorlaştırır. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir. İşte evde hazırlayabileceğiniz boğaz ağrısını tedavi eden tarifler...

1- ADAÇAYI BAKTERİ ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Adaçayının yapraklarında bulunan doğal antibiyotik özellikli etkin maddeler suda çözünür. Bu nedenle sıcak su da demlenip günlük 2 fincan kadar tüketilebileceği gibi gargara olarak da kullanılabilir. Hem bakteri çoğalmasını engelleyecek hem de öksürüğün hafiflemesine yardımcı olacaktır.

2- NANE ÇAYI KURULUĞU ENGELLİYOR

Nane çayının içeriğinde bulunan uçucu bileşenler boğazın yumuşamasına ve kuruluğun giderilmesine yardımcı oluyor. Yeşil çay, zencefil çayı gibi çaylarla birlikte demlendiğinde ise antioksidan kapasitesi artıyor. Fakat eğer reflü problemi olan kişilerin dikkatli tüketmesinde ve günde 2 fincanı geçmemesinde fayda var.

4-IHLAMUR TAHRİŞLERİ ÖNLÜYOR

Ihlamur, boğazda oluşan tahrişlerin önüne geçerken; ağrı kesici ve yangı giderici etkisi ile tahriş olan alanın onarımına yardımcı oluyor. Ancak ıhlamura ilave edilen şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor ve ıhlamurun etkisini azaltabiliyor. Bu nedenle şeker yerine bal ilave edilebilir ve etkisini azaltmamak adına çayın sıcaklığı 40 derecenin altında olmalıdır. Günlük 2-3 fincan kadar tüketilebilir.

5- KARANFİL BOĞAZ ENFEKSİYONLARINDA AĞRIYI ALIYOR

Karanfilin içeriğinde bulunan öjenol isimli uçucu bileşen yangıyı gideriyor. Ağız, boğaz yolu enfeksiyonlarında ise antiseptik ve ağrı giderici olarak görev alıyor. Çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi günlük olarak içilen çayların içerisine de ilave edebilirsiniz.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum