Kahire'de timsah alarmı

Kahire'de timsah alarmı

Başkent Kahire'deki bir sulama kanalında yakalanan timsah endişeye sebep oldu.

Mısır Çevre Bakanı Halid Fehmi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada timsahın başkent Kahire'deki bir sulama kanalında yakalandığını ve geçici olarak Giza Hayvanat Bahçesi'ne nakledildiğini söyledi.

Neyhe ve Matariyye sulama kanallarında da timsahların varlığının tespit edildiğini dile getiren Fehmi, Kahire'deki bütün sulama kanallarında araştırma yapmak üzere Asvan şehrindeki Timsah Birimi'nden uzmanların çağrıldığını belirtti.

Mısırlı Ali Abdulvahab ise İsmailiyye kanalında son birkaç yıldan bu yana timsahların görüldüğünü ancak küçük ve zararsız olduğu için önemsemediklerini ifade ederek, ilk kez bu büyüklükte bir timsahla karşılaşmanın korkusunu yaşadıklarını aktardı.

Kahire sakinlerinden Muhammed Seyyid de "Nil Nehri'nde timsahların olduğunu uzun süredir biliyorduk. Yetkililerin bu konuya çözüm bulması lazım. Çünkü çocuklar sıcak günlerde serinlemek için kanallara giriyor" dedi.

Ülkenin güneyinde, yapımı 1968 yılında tamamlanan Asvan Barajı'nın faaliyete geçmesinin ardından Nil Nehri'nin kuzeyindeki timsahların sayısında ciddi bir azalma görülmüştü. Ancak son zamanlarda Kahire'den geçen Nil'de de timsahların görülmeye başlandığı belirtiliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.