Kağıt topladığı el arabasında uyuya kalan çocuğun hayatı değişti

Kağıt topladığı el arabasında uyuya kalan çocuğun hayatı değişti

Suriye'deki iç savaştan kaçıp geldiği Adana'da eve ekmek götürmek için okulunu bırakıp el arabasıyla atık kağıt toplarken uyuyakalan çocuğa İl Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıktı.

Suriye'de 7 yıldır süren iç savaştan kaçarak 1 ay önce Halep'ten ailesiyle birlikte gelen 10 yaşındaki Ahmet Muri Adana'da el arabasıyla atık kağıt toplayarak evine ekmek götürmeye başladı. Muri, sokak sokak atık kağıt toplarken el arabasının içinde uyuyakaldı.

Yoldan geçen vatandaşlar da çocuğa bir şey olduğunu düşünerek onu kaldırdı. Vatandaşların okulun ikinci yarısının başladığı gün çocuğa 'neden okula gitmiyorsun?' diye sorunca Muri, "aç kalmamak için" yanıtını verdi.

Yaşıtları ders başı yaptı, o kağıt toplarken uyuyakaldı

Muri'nin dramı basında yer alınca Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek sokak sokak Muri'yi aramaya başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de sorumluluk alanlarındaki bütün mahallelerde tarama yapmasını istedi.

Bir süre sonra ise Ahmet Muri atık kağıt toplarken Seyhan ilçesinde Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın tarafından bulundu. Akpınar'ın yanına getirilen çocuk, Türkiye’ye kaçak yollardan geldiklerini ve herhangi bir kimlik belgelerinin olmadığını, babasının evde olmadığını Gaziantep’e gidip geldiğini ancak ne iş yaptığını bilmediğini söyledi.

Kaymakamlığın sosyal marketinden kıyafet yardımı yapılan Muri, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nda bulunan geçici eğitim merkezine kaydedildi. Ahmet Muri'nin kırtasiye ihtiyaçları da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Bu arada aileye de kimlik kartı çıkartılarak Seyhan Kaymakamlığınca maddi destek sağlandığı öğrenildi.

Yeni kıyafetlerini giyerek okula başlayan Ahmet Muri çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Artık okuyup asker olacağım, kocaman el arabasıyla sokak sokak gezmek çok zor oluyordu. Şuan çok mutluyum. Türk ağabeylerime çok teşekkür ediyorum" dedi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.