Kadir Gecesi namazlarından Hacet Namazı nasıl kılınır?

Kadir Gecesi namazlarından Hacet Namazı nasıl kılınır?

11 Ayın Sultanı Ramazan içindeki en önemli gün geldi. 2020 Kadir Gecesi bu akşam idrak edilecek. Milyonlarca Müslüman bu geceyi ihya etmek için ibadet arıyor. Kadir Gecesi namazlarından hacet namazı nasıl kılınır? Hacet Namazı'na nasıl niyet edilir?

Kadir Gecesi namazlarından Hacet Namazı tüm İslam Alemi'nin dört gözle beklediği Mübarek Kadir Gecesi'ne bu akşam itibari ile erecek olmamızla önem kazandı. 2020 Kadir Gecesi Namazı sayesinde Müslüman Halkımız bu mübarek geceyi ibadet ve sevap dolu geçirebilecek.

Hacet Namazı nasıl kılınır? Nasıl niyet edilir?

Kadir Gecesi kılınacak namaz 12 rekattır. Bu namaz sadece Kadir Gecesi'ne özel bir namaz değildir. Hacet Namazı olarak bilinen bu namaz tüm kandillerde de kılınabilir. Hacet Namazı'nın özel bir vakti olmasa da, Yatsı Namazı'ndan sonra İmsak Vakti'ne kadar kılınması evladır.

İki Rekatta bir selam verilerek kılınan bu namaz on ikinci rekatın sonunda bitirilir. Hacet Namazı niyet edilerek başlar. Hacet namazı'na şöyle niyet edilir;Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza.Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle."  sonraki rekatlara başlarken sadece "Niyet ettim rıza-i şerifinn için Hacet Namazına" denebilir.Berat Kandili Namazı'nın her rekat'ında Bir Fatiha ile 10 İhlas Suresi kılınır.Namaz bu şekilde sona erdikten sonra ise 4 kez Fatiha, 100 kez;"Sübhâne'llâhi ve'l hamdü lillâhi ve lâ ilâhe ille'llâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyi'l azıym."ve"Estağfiru'llâhe'lazıym ve etûbü ileyk." dendikten sonra 100 kez selavat getirilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.