Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim, zikir, namaz, Cevşen ve dualarla idrak edildi

Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim, zikir, namaz, Cevşen ve dualarla idrak edildi

İslam dininde "Bin aydan daha hayırlı olduğu" kabul edilen Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim, zikir, namaz, Cevşen ve dualarla idrak edildi.

İstanbul'da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi ile Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Çamlıca ve Taksim camileri başta olmak üzere tüm camilere akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için saf tuttu.

Akşam namazını cemaatle kılanlar, yatsı namazını da camilerde ve çevrelerinde bekledi. Yatsı namazının eda edilmesinden sonra teravih namazına geçildi.

İftarın ardından çok sayıda vatandaşın aileleriyle camilere geldiği görüldü. Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, bol bol dua etti.

Hayırseverler, Kadir Gecesi vesilesiyle Ayasofya-i Kebir Camii'nde ve Eyüp Sultan Camisi'nde lokum, gül suyu ve çocuklara çikolata dağıttı.

Öte yandan, Eyüp Sultan Camisi içerisindeki yoğunluk nedeniyle zabıta ekipleri bir süre kapıları kapatmak zorunda kaldı.

HIRKA-İ ŞERİF'E ZİYARETÇİ AKINI

Hz. Peygamberin vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif'e vatandaşlar Kadir Gecesi'nde yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle teravih namazından sonra Hırka-i Şerif'i görmek için Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi’ne gelen vatandaşlar, caminin dışından itibaren zabıtanın yerleştirdiği demir bariyerler arasında kuyruk oluşturdu.

Kadınlarla erkekler, ayrı kapıdan camiye girerken, engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, ayrı giriş kapısından içeri girerek ziyaretlerini gerçekleştirdi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE KADİR GECESİ İDRAK EDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman'da Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu.

Kilis'te camilerde yoğunluk oluşturan vatandaşlar namaz kıldı, dua etti.

İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Hacı Mustafa Cümbüş Camisi'nde yatsı namazı öncesi vaaz verdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden gecede eller semaya açıldı.

Bazı vatandaşlar, kalabalık dolayısıyla namazlarını cami avlusunda kıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.