Kadir gecesi camide başörtüsü atma eylemi: Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur, sahip çıkın!
Kadir Gecesi'nde İstanbul'daki Fatih Camii'nde alışılmadık bir durum yaşandı. Camiye ibadet için gelen cemaat, bir grup kadının ellerindeki başörtülerini cami içine attığını gördü
Bu eylem, başörtülerine iliştirilen notlarla, Mescid-i Aksa'nın 17 gündür ibadete kapalı olmasına dikkat çekmek amacıyla yapıldı.
Kadınlar, bıraktıkları başörtülerin üzerinden erkeklere yönelik şu mesajı iletti: "Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur, sahip çıkın." Sosyal medyada da geniş yankı buldu.
TARİHİ REFERANS: SELAHADDİN EYYUBİ VE KUDÜS
Eylem, tarihi bir olaya gönderme yaptı. Kudüs’ün Haçlı işgali altındayken, Selahaddin Eyyubi Diyarbakır Ulu Camii’nde hutbe verirken bir kadın kalabalıktan sıyrılarak başörtüsünü Eyyubi’nin önüne atmış ve “Kudüs işgal altındayken namusumuz ayaklar altında, biz örtümüzle başımız dik gezemeyiz; Kudüs’ü kurtar!” mesajını iletmişti.
Bu olay, Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ün fethi hazırlıklarını başlatmasına yol açmıştı.
Kadir Gecesi'nde Fatih Camii'nde kadınlar "başörtüsü bırakma eylemi" yaptı.
— Nevzat Çiçek (@nevzatcicek) March 17, 2026
Eğer erkeklerin yanında kadınlar ellerindeki başörtüleri yere bırakırsa, erkeklerin namuslarına ve şereflerine sahip çıkmalarına dikkat çekilir.
Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından 17 gündür ibadete… pic.twitter.com/63b2FTTDdd

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.