Kadınlar bir çok ilde Filistin için oturma eylemi gerçekleştirdi

Kadınlar bir çok ilde Filistin için oturma eylemi gerçekleştirdi

Terörist israilin Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Türkiye'nin bir çok ilinde oturma eylemi düzenleniyor

Erzincan

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde kadınlar ve çocuklar, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

İHH Erzincan Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve İnisiyatif Sözcüsü Fatma Gül Zehra Adverdi, burada yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen saldırılarda kadın, çocuk ve masum insanların hedef alındığını söyledi.

İsrail'in 17 yıldır abluka uyguladığı bölgeyi adeta toplama kampına çevirdiğini aktaran Adıverdi, "Gazze'de yıllardır sürdürülen bombalı saldırılarda, sahilde piknik yapan aileler, sokakta oyun oynayan çocuklar, hastanelerde tedavi bekleyen hastalar, ibadethaneler ve insanın en güvendiği sığınağı evlerinde aileler, en çok da kadın ve çocuklar hedef alındı. Maalesef Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Gazze’de devam eden saldırılarda, okullar, camiler ve hastanelere vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İsrail tam 15 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına almıştır." diye konuştu.

Gazze'de şu ana kadar 1000'in üzerinde çocuğun katledildiğini aktaran Adıverdi, İsrail'in dünyanın gözü önünde soykırım uyguladığını vurguladı. Katılımcılar, açıklamanın ardından sessiz oturma eylemi yapıp dağıldı.

İSTANBUL'DA KADINLARIN FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN BAŞLATTIĞI OTURMA EYLEMİ SÜRÜYOR

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifinin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Eminönü Meydanı'nda başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde devam ediyor.

Cuma günü başlayan eylem kapsamında 39 sivil toplum kuruluşuna üye kadınlar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepkilerini dile getirmek için bugün de Eminönü Meydanı'nda bir araya geldi.

eylem2.jpg

Ellerinde Türkçe ve İngilizce dövizler taşıyan kadınlar, "Çocuklar Uyurken Susulur, Öldürülürken Değil" yazılı pankart açtı.

Oturma eylemine katılan kadınlardan Hayrunnisa Çiçek, "Pankartlarımızı açtık, yoldan gelip geçenlere Filistin meselesini anlatıp 'Siz de Filistin için 5 dakika oturun.' dedik. Oradaki katliama dur diyebilmek adına kimin elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini düşünüyoruz. En azından bu vesileyle bir nebze de olsun Filistin için bir şey yapmaya çalışanlar için bir ortam oluşturmuş olduk. Bugün de çok fazla çocuk ve aile katılım sağlıyorlar." ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA KADINLARDAN FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN OTURMA EYLEMİ

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla Trabzon'da üç günlük oturma eylemi başlattı.

Sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, ellerindeki döviz, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepkilerini dile getirmek için İskenderpaşa Camisi önünde toplandı.

Oturma eylemi başlatan kadınlardan Emine Yeni, Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi adına yaptığı açıklamada, sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde 15 gündür sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

eylem3.jpg

Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğini ifade eden Yeni, "İşgalci İsrail yönetimi askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtı ve tam 15 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldı." diye konuştu.

Yeni, bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuğun işgalcilerin açık hedefi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 Ekim Salı gecesi İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500'den fazla insan katledildi. İşgalci İsrail, daha güvenli olduğunu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti."

YALOVA'DA KADINLARDAN FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN OTURMA EYLEMİ

Yalova'da kadınlar, Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi olarak Cevdet Aydın Parkı önünde bir araya geldi.

Türkiye ve Filistin bayraklarıyla üzerinde "İsrail terör örgütüdür", "Gazze'de soykırım var", "Filistin özgür olmadıkça hiçbirimiz özgür değiliz", "Gazze ölüyor", "Çocuklar ölürken susulmaz" ve "Netanyahu 21. Yüzyılın Hitleridir" yazan döviz ve pankartlar taşıyan kadın ve çocuklar, İsrail'e tepki gösterdi.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi adına açıklamayı okuyan Azra Saraç, sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

eylem4.jpg

Herkesi İsrail'e tepki göstermeye davet ettiklerini belirten Saraç, şöyle konuştu:

"Apartheid rejimi, yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ne 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi, Gazze Şeridi'ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenliği sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Gazze'de okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.