Kadına şiddet dur durak bilmiyor

Kadına şiddet dur durak bilmiyor

Interpress’in, 2015 yılının dokuz aylık dönemini kapsayan ‘Kadına Şiddet’ konulu araştırması, yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 65 bini aştığını ortaya çıkardı.

Alınan pek çok önlemlere rağmen kadına yönelik şiddetin bir türlü durmadığı ülkemizde, 2015’in geride kalan dokuz ayında eşi tarafından cinayete kurban giden kadın sayısı 180’i geçti. Yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinin de 2015 yılı Ocak ayından bu yana, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20’den fazla artış gösterdiği saptandı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı inceleme, Yılbaşından bu yana kadınlara yönelik sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik baskıların yazılı basında toplam 65.560 haberde yer aldığını ortaya çıkardı.

KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerin tek tek incelendiği Interpress araştırmasında, geride bıraktığımız dokuz ay boyunca kadına yönelik şiddet haberleri içinde alınan çeşitli tedbirlere rağmen kadın cinayetlerinin önüne geçilemediği ve haberlerinin de artarak toplamda 5.543’e yükseldiği belirlendi. Eğitimli eğitimsiz her üç kadından birinin evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıp darp edildiği veya dayak yediği Türkiye’de, bu olayların geçen dokuz aylık sürede toplam 5.467 habere yansıdığı belirlendi.
Ocak ayından bu yana kadınlara erkekler tarafından uygulanan 4.659 adet psikolojik şiddet haberi yazılı basında yere alırken, her yıl ortalama 20 binden fazla kadının cinsel saldırıya uğradığı ülkemizde, cinsel taciz ve cinsel saldırı haberlerinin de 3.648’e ulaştığı ortaya çıktı. Kadına yönelik uygulanan ekonomik şiddet haberlerinin ise sayfalarda 1.146 kez yer aldığı da aynı araştırmada tespit edildi. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.