Kaçmaz'a yargı yolu
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında son kovuşturmanın açılmasına karar verdi.
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'la ilgili yargı süreci başladı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında son kovuşturmanın açılmasına karar verdi.
Kaçmaz hakkında bir süreden beri soruşturma yürütülüyordu. Kaçmaz'la ilgili yargı süreci şöyle gelişti:
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında, “görevi kötüye kullanma” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından iddianame hazırladı.
YARGITAY YARGILAYACAK
Kaçmaz, geçen günlerde avukatı Baykal Doğan ile birlikte adliyeye gelerek, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında düzenlediği iddianameyi almıştı.
Sincan Hakimi Osman Kaçmaz birinci sınıf hakim olduğu için yargılama Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde yapılacak.
BAKANLIK İHRAÇ İSTEMİŞTİ
Edinilen bilgiye göre, iddianamede, “telefon görüşmelerine ait tapelerin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından temin edildiği anlaşılmıştır. Soruşturma evrakı arasında telefon dinleme isteminin ve dinleme kararının bulunmaması nedeniyle, CMK'nın 135. maddesinde sayılan suçlardan hangisiyle dinlenen kişilerin bağlantılı olduğu anlaşılamamıştır. Mahkemece bu konuda yapılacak araştırma sonucu, telefon dinleme yöntemiyle elde edilen kanıtların hukuki değerlendirilmesinin yapılmasının gerektiği kanısına varılmıştır” denildi.
Adalet Bakanlığı, Osman Kaçmaz hakkında disiplin soruşturması kapsamında da 1 kez “meslekten ihraç”, 2 kez “yer değiştirme” cezası istemişti. Bu istemlerle ilgili kararı ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu karara bağlayacak.
MİT'den Kaçmaz'a cevap: Tanımıyoruz
Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın basına yansıyan beyanları ile gündeme gelen İzzet Karadağ kurumumuzca tanınmamaktadır' denildi. Açıklamada, 'Osman Kaçmaz'ın basına yansıyan beyanları ile gündeme gelen İzzet Karadağ, kurumumuzca tanınmamaktadır. Bu itibarla anılına MİT kimliği verilmesi gibi teamül dışı uygulamada bulunulması mümkün değildir. Kendisini kurum ile bağlantılı göstererek çıkar sağlama girişimleri sıkça karşılaşılan vakalardır. Hal böyle iken, mesnetsiz iddia ve şayiaların özellikle somut delilleri esas alması gereken şahıs ve kurumlarca doğru kabul edilerek kamuoyuna yansıtılması üzüntü vericidir.' denildi.
Yeni Şafak
