Kablosuz kulaklık kullanımında gizli tehlike

Kablosuz kulaklık kullanımında gizli tehlike

Yeni nesil kablosuz kulaklılar, telefonlarımızdan ve diğer akıllı cihazlarımızdan bağımsız hareket edebilmemizi sağlıyor ancak...

Kablosuz kulaklık satışları giderek artıyor. Sadece Apple 2020`de yaklaşık 100 milyon kablosuz seti sattı. Spor yaparken, araba kullanırken ya da yolda yürürken kulaklıklar normalden daha uzun süre kulakta kalabiliyor.

Uzun süre kulaklık kullanımının etkilerini araştıran çalışmaların sonucuna göre, insanlarda ve diğer birçok memelide normal bir süreç olan kulak kiri oluşumu, kulaklık kullanımından etkileniyor.

Kulak kanalının açıklığının yakınında her zaman ince bir kulak kiri tabakası olması gerekiyor. Bu kir, dış kulak kanalını nemlendirerek enfeksiyonu önlemek için koruyucu bir mekanizma olarak çalışıyor. Böcekler, bakteriler ve su için bir bariyer sağlıyor.

Kulak kiri, kulak kanalının dış kısmında oluşan bir madde. Yani kulağın kendi kendini temizlemesini kesintisiz bir biçimde yerine getiriyor.

Kulak içi cihazların normal kullanımı genellikle bir soruna neden olmuyor. Ancak uzun süreli kulaklık kullanımı, hava akışını etkileyerek, nemli kulak kirinin kurumasını durduruyor.

Kulaklarda ter ve nemi hapsederek onları bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarına daha yatkın hale getiriyor. Hücrelerin tıkanmasına neden olarak bakterilerin oluşmasına davetiye çıkartıyor.

Hareketi engellenen kulak kirlerinin birikmesi; ağrı, baş dönmesi, kulak çınlaması, kaşıntı gibi diğer semptomlarla birlikte işitme sorunlarına neden olabiliyor.

trthaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.