Jeff Bezos Uzaya Gidip Dönmesin Kampanyasına Destek 115 Bin İmzaya Ulaştı

Jeff Bezos Uzaya Gidip Dönmesin Kampanyasına Destek 115 Bin İmzaya Ulaştı

Jeff Bezos'un 20 Temmuz'da uzaya gideceğinin açıklanmasından sonra başlatılan bir imza kampanyası, 115 binden fazla destekçiye ulaştı.

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, bir süredir uzay yolculuğu ile gündemde. Kendi kurduğu uzay taşımacılık şirketi Blue Origin'in ilk insanlı uçuşunda bizzat yer alacak Bezos, yanında kardeşi ile uçuş ekibi dışındaki bir kişiyi daha götürecek. Ancak bazı kesimler, dünyaca ünlü milyarderin uzaya gitmesini ve bir daha dönmemesini istiyor. Hatta bunun için bir imza kampanyası bile başlatıldı.

Kampanya, aslında oldukça mantıksız temellere dayanıyor. Zira Bezos, bugüne kadarki başarıları sayesinde kazandığı parayı bir süredir uzay şirketine yatırıyor ve bunun da meyvelerini yemek istiyor. İnsanlar da onun uzaya gitmesini, bir daha dönmemesini ve servetinin sıradan kişilere dağıtılmasını istiyorlar. Ancak konuyla ilgili garip bir gelişme yaşandı. Bezos'un Dünya'ya dönmesini istemeyenlerin sayısının hiç de az olmadığı açığa çıktı.

Kampanya, 115 bin imza toplamayı başardı

Change.org'da başlatılan kampanya, şu ana kadar 115 binin üzerinde imza toplamayı başardı. Üstelik kampanyaya olan ilgi giderek büyüyor. Elbette Change.org'da gerçekleştirilen bir imza kampanyasının Bezos'un gözünde hiçbir değeri yok ancak yine de milyarderin yeryüzündeki varlığından rahatsız olan kişilerin sayısının bu denli fazla olması, gerçekten de şaşırtıcı.

İçinde Amazon kurucusu Jeff Bezos'un da olacağı Blue Origin'in ilk insanlı uçuşu, 20 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. 3.220 km/sa hızla uzaya doğru yol alacak uzay aracı, Dünya yörüngesinin zirvesine ulaştığında birkaç dakika hareketsiz kalıp, ardından da yumuşak iniş yapacak. Bu fırlatma ve iniş sürecinin 10 ila 12 dakika arasında sürmesi bekleniyor.

webtekno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.