Jeff Bezos için 200 milyar dolarlık tabloyu yesin kampanyası başlatıldı

Jeff Bezos için 200 milyar dolarlık tabloyu yesin kampanyası başlatıldı

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos için yine sıra dışı bir kampanya başlatıldı. Bezos’un dünyanın en meşhur tablosu Mona Lisa’yı satın alarak yemesi gündeme geldi.

Jeff Bezos için geçtiğimiz günlerde uzaya gittikten sonra Dünya’ya dönmemesi için bir kampanya başlatılmıştı. Şimdi de ünlü milyarderin Mona Lisa tablosunu satın alarak yemesi için çevrimiçi bir kampanya ortaya çıktı.

Mona Lisa, Rönesans döneminde İtalya’nın Floransa şehrindeki Leonardo da Vinci tarafından kavak bir pano üzerine Sfumato tekniği ile resmedilmiş 16. yüzyıldan kalma yağlı boya portresidir. Resim hâlen Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergileniyor ve dünyanın en ünlü sanat eseri olarak biliniyor.

Bu haftanın başlarında, Jeff Bezos‘un ünlü tabloyu satın alması ve yemesi için çevrimiçi bir dilekçe aniden ortaya çıktı. Kısa süre içerisinde ilgi gören kampanya, binlerce kişi tarafından imzalandı. İşin komik tarafı ise dilekçe yeni bile değil. Yaklaşık bir yıl önce Kane Powell adında bir müzisyen tarafından başlatıldı. Ancak bilinmeyen bir sebepten dolayı bir haftada popüler oldu.

KİMSE MONA LISA’YI YEMEDİ

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Powell, bu fikrin arkadaşlarıyla bir mekanda otururken aklına geldiğini söyledi. Nedeni sorulduğunda ise “sadece bunu yapacak parası olduğu için” cevabını verdi. Neden yemesi gerektiği sorulduğunda Powell basit bir cevap verdi: “Açıkçası bilmiyorum.” Kampanya açıklamasında ise “Kimse Mona Lisa’yı yemedi ve Jeff Bezos’un bir duruş sergilemesi ve bunu gerçekleştirmesi gerektiğini hissediyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAŞKA BİR MİLYARDERDEN DE İSTENMİŞTİ

Aslında bu birinin ünlü tabloyu satın almakla ilgili ilk gündeme gelişi değil. Geçtiğimiz yıl ünlü milyarder Stéphane Distinguin’in 60 milyar dolara tabloyu satın alacağı iddia edilmişti. Bu tarihteki en yüksek satılan sanat eserinin maliyetinin 100 katından fazla olacaktı, ancak gerçekleşmedi. Bir başka iddiaya göre tablonun net değeri ise 200 milyar dolar. İşin ilginç yanı ise Jeff Bezos bu bedeli karşılayabilecek birkaç insandan biri.

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.