Japonya’daki kumarhane Ayasofya Camiine çevrildi

Japonya’daki kumarhane Ayasofya Camiine çevrildi

Japonya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşlar, satın aldıkları eski Japon kumarhanesini "Tsushima Ayasofya Camisi ve Külliyesi"ne dönüştürdü

Türk toplumu, kentin Tsushima bölgesinde bir zamanlar Japon kumarhanesi "Paçinko" olarak kullanılan ve yaklaşık 7 yıldır satılamayan Nagoya şehrindeki tesis için teklif verdi. Yapı, satın alınmasının ardından tadilatı yapılarak "cami ve külliyeye" dönüştürüldü.

Toplam 785 metrekarelik iki katlı tesiste 400 kişi kapasiteli mescit ve eğitim faaliyetleri için derslikler ile gençlik lokali, kütüphane, toplantı salonları ve misafirhaneler yer alıyor.

Avrupa merkezli İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının desteğiyle 2 yıldan fazla sürede tamamlanan tesis, bölge genelindeki Müslümanlara hizmet verecek.

Tesisin dönüşüm öyküsünü AA'ya anlatan IGMG Japonya Bölge Temsilcisi Rekabi Seyitalioğlu, eski yapıyı 30 milyon yene (yaklaşık 4 milyon TL) aldıklarını söyledi.

Eski yapının içini ve dışını söktüklerini kaydeden Seyitalioğlu, mülkiyeti IGMG'de bulunan yapının, iç mimarisini Bölge Temsilciliği olarak planladıklarını dile getirdi.

Tadilatın finansmanı için bölge genelinde yaşayan Müslüman toplumlardan destek gördüklerini anlatan Seyitalioğlu, yapının, kadın ve erkek mescitleri, mutfak ve yemek salonu, eğitim sınıfları, toplantı odaları, ofisler, kütüphane ve misafirhane ile tam bir tesise dönüştüğünü belirtti.

İsmini, ana vatandan uzakta "Müslümanların özlemini çektiği Ayasofya'dan aldığını" kaydeden Seyitalioğlu, "Bu, bir ilk. Bir camiyle kalmaz. Tokyo, Yokohama, Osaka gibi farklı bölgelere de şubelerimizi açacağız." dedi.

Ülke genelindeki otopark sorununa değinen Seyitalioğlu, caminin yanındaki arsayı almaları halinde külliyenin otoparkı, market ve sosyal faaliyet alanlarına dönüştüreceklerini belirtti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.