Japonya'da şiddetli kar alarmı!

Japonya'da şiddetli kar alarmı!

Japonya’da yeni yıl tatili süresince etkisini göstermesi beklenen soğuk hava dalgası ve kar yağışı nedeniyle tren seferleri askıya alındı.

Japonya'da yeni yıl tatili süresince ülkenin bazı kesimlerinde etkisini göstermesi beklenen soğuk hava dalgası, yetkilileri harekete geçirdi. Japonya Meteoroloji Ajansı bugün itibariyle ülkenin kuzeyindeki Hokkaido eyaletinden güney batıdaki Kyushu'nun Kuzey bölgelerine kadar olan dağlık alanlarda kar yağışı görüldüğünü açıkladı. Bu gece boyunca Honshu adasının güney ve orta kısımlarında kar yağışının şiddetini artıracağı uyarısında bulunan yetkililer, ülkenin kuzeyi ve kuzey doğusunda Japon Denizi kıyılarında kar yağışının Cumartesi'ye dek sürebileceğini açıkladı.

Ulaşıma kar engeli

Şiddetli kar yağışı beklentisi ulaşımı da olumsuz etkiledi. Yamagata Shinkansen hızlı tren hattında seferlerin bu akşam itibariyle kısmi olarak askıya alınacağı bildirildi. Japan Airlines ve All Nippon Airlines şirketleri ise 140'tan fazla uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Ulaşım hatlarında yaşanabilecek anlık aksamalara karşı yolculara güncel bilgileri takip etme çağrısı yapıldı. Meteoroloji uzmanları çığ ve buzlanma riskine karşı uyardı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.