Japonya'da seçim kaybeden lider istifa etti: Yetenek eksikliğimden kaynaklanıyor

Japonya'da seçim kaybeden lider istifa etti: Yetenek eksikliğimden kaynaklanıyor

"Benzer örneğini Türkiye'de de gördüğümüz" demek isterdik... Darısı bütün dernek, vakıf, kooperatif, sendika, siyasi partiler vs. gibi kurumlara...

Japonya'nın ana muhalefet partisi lideri Yukio Edano, genel seçimde başarısız olduğunu söyleyerek istifa ettiğini duyurdu.

2017'de kuruluşundan bu yana Japonya'nın önde gelen muhalefet fraksiyonu olan Japonya Anayasal Demokrat Partisi'ne (CDP) başkanlık eden Yukio Edano, partinin 14 sandalye kaybederek 96'ya düştüğü 'zayıf seçim performansı' için özür diledi.

Edano, "Siyasi seçenekler sunan bir yapı oluşturabildik, ancak sonuçlar hak eden üyelerimizin çoğunun geri dönmeyeceği ve sahip olduğumuz sandalye sayısının azalacağı anlamına geliyor. Bu çok hayal kırıklığı oluşturan bir sonuç, bu öncelikle benim yetenek eksikliğimden kaynaklanıyor" dedi.

1993'ten beri bir milletvekili olan Edano, şu anda feshedilmiş olan Japonya Demokrat Partisi'nin 2009'dan 2012'ye kadar kısa bir süre iktidarda kaldığı dönemde görev aldı. 2011 tsunamisi ve Fukushima nükleer felaketinin ardından kabinenin halka açık yüzü olmuştu.

Edano, 2017'de CDP'yi kurdu ve parti, duruşlarını güçlendirmek için 2020'de başka bir büyük muhalefet grubuyla birleşti.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.