Japonya'da mehteranlı yürüyüş

Japonya'da mehteranlı yürüyüş

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türk-Japon ilişkilerinin 125'inci yılı etkinlikleri kapsamında "Türk Yürüyüşü" yapıldı.

Tokyo'da Türk-Japon ilişkilerinin 125'inci yılı etkinlikleri kapsamında Tokyo Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonu ile yapılan etkinliğe Türkiye'den özel olarak getirilen Mehter takımı damgasını vurdu.

Kentin en meşhur semti Ginza'da yapılan Türk Yürüyüşü için Tokyo'nun ana caddelerinden Omotosento Caddesi trafiğe kapatılırken, Türk ve Japon bayraklarını sallayan binlerce kişilik topluluk, renkli görüntüler oluşturdu.

Yürüyüşe, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Namık Alper, Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125'inci yıl dönümünü anma kapsamında 2 aylık tarihi bir yolculuk sonucu Japonya'ya gelen TCG Gediz Fırkateyni personeli, Türk ve Japon vatandaşlarının yanı sıra yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Mehter grubunun performansı, büyük coşku ve ilgi uyandırırken, fotoğraf çekmek isteyen halk, köprü üstlerinde ve yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

AA'ya konuşan Büyükelçi Meriç, yürüyüşe katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Bu durum, Japonların bizi ne kadar çok sevdiğinin açık bir kanıtı" ifadesini kullandı.

Ertuğrul firkateyni, 15 Eylül 1890'da geri dönmek için Yokohama Limanı'ndan ayrılmış, tayfun sebebiyle 16 Eylül 1890'da Kuşimoto açıklarında kayalıklara sürüklenerek batmıştı. Kazada 531 Türk denizci şehit olmuştu. Bu facia, Türk-Japon dostluğunun miladı olarak kabul ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.