Japonya’da, akıllı telefonla bisiklet kiralama hizmeti başladı

Japonya’da, akıllı telefonla bisiklet kiralama hizmeti başladı

Japonya’nın eski başkenti Kyoto’da, akıllı telefonla bisiklet kirlama hizmetinin başlatıldığı duyuruldu. Şehirdeki vatandaşlar artık akıllı telefonlarını kullanarak istediği yere kiralık bisikletin getirilmesini sağlayabilecek.

Japonya’nın Archi M’s, Softbank ve Realize Mobile Communications firmalarının ortak başlattığı hizmetle, turistik kent Kyoto’yu gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler, akıllı telefonlarıyla bisiklet kiralayabiliyor. Araba ve otobüsün kullanılmasının trafik nedeniyle zor olduğu şehirde, sunulan hizmetin büyük bir kolaylık sağlayacağı ifade ediliyor. 

Akıllı telefona gereken uygulamayı yükledikten sonra, “Şimdi Buraya Tahsis” işlemi yapılınca, kentin herhangi bir noktasındaki yere bisiklet, 10 ila 20 dakika içerisinde getiriliyor. Bisikleti kullandıktan sonra teslim için “Şimdi Buradan Teslim” işlemi yapıldığında ise firma çalışanları istenilen mevkiye gelerek bisikleti teslim alıyor. Bisikletlerin, metro istasyonları ve bazı otellerin yanında bulunan ücretsiz parklara da bırakılması mümkün.

Bisikletin 1 günlük kullanım ücreti 1000 yen (yaklaşık 8 dolar). Ulaşım fiyatlarının yüksek olduğu Japonya’da bu fiyatın oldukça ucuz olduğu vurgulanıyor. Uygulamanın, diğer bisiklet kiralama hizmetlerinden farkının, kentin neresinde olursa olsun vatandaşın bulunduğu noktaya bisikletin teslim edilmesi olduğu belirtiliyor.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.