Japonlar, sağlık durumunu takip eden 'e-deri' icat etti

Japonlar, sağlık durumunu takip eden 'e-deri' icat etti

Japonya'da araştırmacılar, insanların sağlık durumuna ilişkin sinyalleri takip eden "e-deri" ismini verdikleri yeni bir buluşa imza attı.

Japon bilim insanları, insanların göğüs bölgesine yapıştırılacak bir aparatla sağlık durumuna ilişkin sinyalleri takip edebilecek "ultra ince, hafif" elektronik deri icat ettiklerini duyurdu. 

CNN'de yer alan habere göre, Tokyo Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden profesör Takao Someya'nın geliştirdiği giyilebilir sağlık teknolojisi, kişinin sağlık durumunu göğüs bölgesine yapıştırılarak takip edebiliyor. 

Klinik testlerden geçmesi gereken ürünle ilgili Someya, üretim süreci için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

KALP ATIŞI VE NABZI ÖLÇECEK

Polivinil alkol isimli esnek bir materyalden yapılan elektronik deri, kalp atışı, nabız gibi sinyalleri tespit edebiliyor. Göğüs bölgesine yapıştırıldığında alınan kalp sinyalleri bağlanan bir akıllı telefona gönderiliyor ve doktorların uzaktan takip edebilmesini sağlıyor.

CNN'e konuşan Someya "E-deri giyilebilir teknolojinin gelecek nesli. Bugünün giyilebilir teknolojileri akıllı saat ve gözlük formunda. Deri ise ince, hafif, esnek ve uzun süre kullanılabilir" dedi.

star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.