Japon telekomünikasyon şirketi tanıttı: Dijital insanlar geliyor

Japon telekomünikasyon şirketi tanıttı: Dijital insanlar geliyor

Japonya merkezli telekomünikasyon şirketi KDDI, Mawari isimli bir teknoloji şirketiyle iş birliği içerisinde geliştirdiği sanal asistanları tanıttı

Akıllı telefon ekranında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle görülebilecek olan dijital insan hizmetinin, telefon kamerasından aldığı verilerle eş zamanlı olarak çalıştığı dile getirildi.

Japon telekomünikasyon şirketi KDDI, yeni sanal asistanlarını tanıttı. Akıllı telefon ekranında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle görülebilecek olan dijital insanların; KDDI'nin 5G ağının, Amazon'un düşük gecikmeli ve bulut tabanlı AWS teknolojisinin ve Mawari isimli bir teknoloji şirketinin tescilli bir 'codec' bileşeninin bir araya getirilmesiyle hazırlandığı belirtildi. Şirket; 'Digital Human as a Service' (DHaaS) projesi olarak kullanıcı beğenisine sunulacak olan uygulamanın, Aralık ayı içerisinde piyasaya sürüleceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; geliştirilen dijital insanlar, telefon kamerasının herhangi bir konuma yöneltilmesiyle yol tarifi vererek ya da kullanıcı ile farklı konularda anında etkileşim kurarak gerçek zamanlı asistanlık yapacak. Söz konusu hizmete aylık, üç aylık veya yıllık ödeme yapılarak erişilebilecek.

DİJİTAL İNSAN KULLANMA REHBERİ DE YAYINLANACAK

Diğer yandan; KDDI, kısa bir süre içerisinde kullanıcılar için dijital insan kullanma rehberi de yayınlayacak. Sanal asistanlar, telefon kamerasından aldığı verilerle eş zamanlı olarak çalışacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.