Jandarma 'umut tacirlerine' göz açtırmıyor

Jandarma 'umut tacirlerine' göz açtırmıyor

Edirne'de oluşturulan özel ekip, 2015'te daha iyi yaşam hayali kuran göçmenleri para karşılığı kaçak yollarla Avrupa'ya ulaştırmayı vadeden 135 şüpheliyi yakaladı.

Jandarmanın oluşturduğu özel ekip, Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu olması nedeniyle yoğun sınır hareketlerinin gözlendiği Edirne'de, geçen yıl daha iyi yaşam hayali kuran göçmenleri para karşılığı yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine ulaştırmayı vadeden 135 umut tacirini yakaladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sınırdan yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla göçmen kaçakçılarına yönelik çalışma başlatıldı. Edirne Jandarma Komutanlığı bünyesinde kaçak geçişler ve göçmen kaçakçılarına yönelik özel ekip oluşturuldu.

Özel ekip, "bataklığın kurutulması" amacıyla göçmenlere kişi başı 700 ile 3 bin dolar arasında değişen ücretlerle kılavuzluk yapan kaçakçıların peşine düştü.

Yakalanan kaçakçıların sayısı yaklaşık iki kat arttı

Umut yolcularının, kendilerini sınıra kadar götürmeyi veya adrese kadar ulaştırmayı vadeden göçmen kaçakçılarıyla bağlantıları, Yunanistan'a geçmek için kullanılan Meriç ve Enez ilçeleriyle merkeze bağlı köylerde yapılan denetim ve takiplerle ortaya çıkarıldı.

Özel ekibin çalışmaları, geçen yıl göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla yakalanan şüphelilerin sayısındaki artışa da yansıdı.

2014'te söz konusu suçtan 69 şüpheli gözaltına alındı, geçen yıl ise yakalananların sayısı 135'e çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.