'Jackson Müslümandı' tartışması

'Jackson Müslümandı' tartışması

Kardeşinin ‘Allah rahmet eylesin’ sözü yıldızın Müslüman olduğu iddiasını güçlendirdi

Albümleri 750 milyondan fazla satan Michael Jackson ardında pek çok soru bıraktı. Kardeşinin ‘Allah rahmet eylesin’ sözü yıldızın Müslüman olduğu iddiasını güçlendirdi.

Önceki gün 24 saat doktor kontrolünde olduğu Los Angeles’taki evinde kalp krizi geçiren Jackson, UCLA Hastanesi’ne kaldırılmış, doktorların 1 saatlik müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı.

RAHMET OKUDU

Michael Jackson’ın 50 yaşında geçirdiği kalp krizine bağlı ölümünü kimileri aşırı dozda aldığı ilaca, kimileri ölmeden önce yapılan ağrı kesici iğneye bağlıyor. Gerçekse yapılan otopsi sonucunda birkaç hafta sonra ortaya çıkacak. Öte yandan kardeşi Jermaine Jackson’ın ölen ağabeyi ardından ‘May Allah always be with you/Allah rahmet eylesin’ demesi yıldızın ölmeden önce Müslüman olduğu iddialarını güçlendirdi. Jackson’ın bu sırrının da cenaze töreninde ortaya çıkması bekleniyor.

Şehadet getirdi iddiası

İngiliz basınından başta The Sun ve Daily Mail olmak üzere pek çok gazete Jackson’ın geçen yıl Los Angeles’ta düzenlenen bir seramonide Kur’an-ı Kerim’e olan bağlılığı üzerine yemin ettiğini yazmıştı. Yıldızın, bir imamın yardımıyla ‘kelime-i şehadet’ getirerek Müslüman olduğu ve Mikail adını aldığı belirtilmişti. Jackson’ın Müslüman kardeşi Jermain’den İslam’la ilgili kitaplar istemesi ve Bahreyn’e örtülü gitmesi iddiaları güçlendirmişti.
Star