İzzettin Yıldırım cinayetinde sır çözüldü

İzzettin Yıldırım cinayetinde sır çözüldü

Hizbullah’ın yalanladığı en derin cinayet, Elazığ’da bir hücre evine yapılan baskınla aydınlatıldı. Ele geçirilen video kasette Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım, örgüt bayrağı altında sorgulanıyor

Zafer Kütük'ün haberi:

Hizbullah’ın yalanladığı en derin cinayet, Elazığ’da bir hücre evine yapılan baskınla aydınlatıldı. Ele geçirilen video kasette Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım, örgüt bayrağı altında sorgulanıyor

Hizbullah’ın ısrarla reddettiği en karanlık cinayetlerinden biri daha aydınlandı. Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ın Hizbullah tarafından yapılan sorgu kaseti ve son mektubu Elazığ’da örgüte ait bir hücre evine yapılan baskında ele geçirildi. 1999 yılında Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesinden sonra örgüte yönelik en büyük operasyon olan 27 Nisan 2009 baskını Hizbullah’ın sahiplenmekten korktuğu en büyük eylemini ortaya çıkardı. Elazığ’da bir hücre evde yapılan aramada örgütün reddettiği Zehra Vakfı lideri İzzettin Yıldırım cinayetinin video görüntüsü ele geçirildi. Cinayetin, günler süren işkence sonrasında kamera karşısında yapılan itirafın ardından geldiği görülüyor.

İŞKENCE ALTINDA ONLARCA TEKRAR

‘Hizbullah’ yazısının bulunduğu bir bayrağın önünde tutulan Yıldırım, 12 dakika 20 saniye boyunca kendisinden okunmasını istediği bir metni onlarca defa kamera karşısında okuyor. Yıldırım, işkenceci Hizbullah militanlarının ‘Tamam oldu’ demesine kadar devam eden kamera kaydında kendini tanıttıktan sonra Hizbullah’ın elinde tutuklu olduğunu söylüyor.

Görüntülerde kendisine dikte edilen metni okuyan Yıldırım “yaklaşık 30 yıldır MİT’e çalıştığını ve bu sürede bildiği tanıdığı tüm MİT mensuplarını da Hizbullah’a söylediğini” anlatıyor.

Örgüt, cinayette polisi suçlamıştı

Hüseyin Velioğlu’ndan sonra örgütün liderliğine geçen İsa Altsoy‘un yazdığı “Kendi Dilinden Hizbullah” adlı kitapta cinayeti polisin işlediği savunulmuştu. Altsoy kitapta İzzettin Hoca’nın  Cemaat’ evine kendisinin geldiğini belirterek Beykoz baskını esnasında evdeki militanların hocayı evde bırakarak kaçtığını ifade ediyor. Altsoy kitapta militanların eve tekrar dönmeye çalıştığını ileri sürerek operasyon nedeniyle bunu başaramadıklarını ve hocadan da bir daha haber alamadıklarını iddia ediyordu.

VASİYETİ BULUNDU

Video görüntüsü ile birlikte hücre evinde Yıldırım’ın 2 sayfalık vasiyeti de bulundu. Vasiyet Yıldırım’ın işkence gördüğünü kesinleştiriyor.  Yıldırım vasiyetnamesinde, “Ben hayatım boyunca İslam’dan başka bir sistem peşine düşmemişim. Ben devlete, MİT’e yanaşmamışım onlara muhbirlik yapmamışım. Bu hususla Allah’ın huzuruna ak yüzle gideceğime inanıyorum” yazıyor.

DOMUZ BAĞI İLE İNFAZ

29 Kasım 1999’da Fatih’ten kaçırılan İzzettin Yıldırım’ın naaşı, Hizbullah’ın lideri Hüseyin Velioğlu’nun da öldürüldüğü 17 Ocak 2000’deki baskınlarda  Ümraniye’de bir hücre evinde bulunmuştu. Yıldırım, örgütün diğer infazlarda uyguladığı domuz bağı yöntemiyle katledilmişti. Yıldırım’ın Fatih Cami’sindeki cenazesine onbinlerce kişi katılmıştı.

Star