İzmit yenileniyor!

İzmit yenileniyor!

İzmit Belediyesi, 2015 yılı başında yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında 122 kişiye yapı ruhsatı verdi.

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri kanunun hak sahiplerine önemli avantajlar sağladığını belirterek, "Deprem ve heyelan riski altındaki yapı ve arsalarda inşaat yapacaklar, Bakanlık onaylı firmalarla anlaşma yapması gerekiyor. Kanunla riskli binaların yenilenmesinin yanı sıra sahiplerine de önemli ekonomik avantajlar sağlanıyor. Riskli yapı sınıfına girdiği için muaf yazısı getiren vatandaşlardan resmi harç ücreti alınmıyor" diye konuştu.

Bu arada Türkiye’nin ulaştırma alanında imza attığı en büyük projelerden biri olan İzmit-İzmir Otoyolu’nda inşaatı hızla ilerliyor.

YAP-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle yaptırılan İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolu Projesi ihalesinde, projenin en kısa yapım ve işletme süresini, 22 yıl 4 ay ile Nurol İnşaat-Özaltın İnşaat - Makyol İnşaat-Astaldı İnşaat-Yüksel İnşaat - Göçay İnşaat Ortak Girişimi vermişti.

Bağlantı yollarıyla birlikte 403 kilometrelik bu otoyolun en önemli bölümünü İzmit Körfez geçişi oluşturuyor. Otoyol İzmit Körfezi’ni asma köprüyle geçecek. Köprü kendi sınıfında toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla, Avrupa’nın birinci, dünyanın ise dördüncü büyük köprüsü olacak.

Proje tamamlandığında 8-10 saatlik ulaşım süresi 3-3,5 saate inecek ve yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanacak.

emlakrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.