İzmir'de su kesintisine tepki

İzmir'de su kesintisine tepki

Gaziemir, Buca ve Karabağlar ilçelerinde, 3 gündür uygulanan su kesintisi nedeniyle vatandaşlar ihtiyaçlarını tankerden veya ambalajlı su satın alarak temin ediyor.

İzmir'in Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde, su kesintisi nedeniyle ihtiyaçlarını tankerlerden veya ambalajlı su satın alarak karşılayan vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

İzmir'in içme suyu ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını sağlayan Tahtalı Barajı isale hattında 3 gün önce meydana gelen arıza nedeniyle Gaziemir ile Buca ilçelerinin tamamına, Karabağlar'ın ise bir kısmına su verilemiyor.

Su kesintisine hazırlıksız yakalanan ilçe halkı, ihtiyaçlarını tankerlerden karşılamaya çalışıyor. Pazar gününden bu yana musluklarından su akmayan vatandaşlar, tankerlerin yanında uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise araçlarıyla çevre ilçelerdeki akrabalarından su temin etmeye çalışıyor. Birçok kişi de ambalajlı su satın alıyor.

Karabağlar ilçesinde yaşayan Derya Yavaş, evlerinde su akmadığı için büyük sıkıntı çektiklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinin tanker sırasına girdiğini anlatan Yavaş, "Sabahtan bu yana market market su koşturuyorum. Su yok, bir de 57 lira fatura geldi." dedi.

Safiye Turgut da yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek, "Bir de suya zam geldi. Susuzluk var, rezil haldeyiz. Dün de iki yerde dağıtım vardı, yetişemedim. Parayla su alıyorum." diye konuştu.

Nedres Aras da tanker önünde su sırasına girdiğini ancak evine boş şişelerle döndüğünü ifade etti.

Su olmadığı için ev temizliği yapamadığını söyleyen Aras, "Evimiz, her tarafımız kokuyor, perişan olduk. Habersiz yakalandık. Marketlerden su alıyoruz ama yetmiyor. Bu bizim İzmir'in yüz karası." ifadelerini kullandı.

Su için camiye gittiler

Buca'nın Yaylacık Mahallesi sakinleri de ellerinde pet şişe ve bidonlarla camiye gitti.

Sabiha Laleli, had safhada su sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti.

Hasan Aydoğan da su kesintisinin önceden haber verilmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu, rezillikten başka bir şey değil. Televizyondan uyarı yapılır. Camiden su dolduracağım, olmazsa parayla alacağız. Dünden beri böyle. Muğla'daki trafik kazasında hayatını kaybedenler buradan kaldırıldı. İnsanların evinde acı var, sabah elini yüzünü yıkamaya suyu yok. Baksınlar rezilliği görsünler. Park yapmakla bu iş çözülmez. Ne yapayım ben yolu, parkı; evde su akmıyor."AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.