İzmir Ticaret Borsası'ndan ekmek israfına karşı seferberlik

İzmir Ticaret Borsası'ndan ekmek israfına karşı seferberlik

İzmir Ticaret Borsası (İTB), ekmek israfını önlemeye yönelik bir kampanya düzenledi. Aralık ayı meclis toplantısında konuyla ilgili bilgi veren İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, kampanyayı israfın boyutunu ölçerek başlatacaklarını bildirdi.

Belediyelerin ve odaların da içinde bulunacağı bir birim kurulacağını kaydeden Kestelli, “Birim, İzmir’de ilk olarak ekmek israfının boyutu hakkında bir çalışma yürütecek. Elde edilen rakam sonucunda, lokantalardan hanelere kadar israfın önlenmesi için çalışma yürütülecek. Sene sonunda ise ne kadarlık başarılı olduğuna yönelik son araştırma yapılacak.” dedi.

Ekmek israfının, Türkiye’nin en temel sosyal ve ekonomik sıkıntılarından biri olduğuna dikkat çeken İTB Başkanı Kestelli, “Araştırmalar, günde 6 milyonun üzerinde ekmeğin çöpe gittiğini söylüyor. Bu israfın büyük bölümü, İzmir’in de aralarında bulunduğu büyük kentlerde yaşanıyor. Türkiye gibi tasarruf ihtiyacı büyük bir ülkede, böyle bir savurganlığın kabul edilemez olduğu ortada. Devlet, bu konuda 2013 yılında ortaya büyük bir irade koydu ve TMO eliyle önemli bir kampanya başlattı. Biz de İzmir genelinde yerel paydaşlarımızla işbirliğine giderek, ekmek israfının azaltılması için bir kampanya yürütme kararı aldık. Ekmek israfının üçte biri hanelerde yapıldığı için bugün sizin bu salonda bulunmanız çok önemli. İzmir’de israfın boyutlarını ölçerek başlayacak bu kampanyanın başarısını, İzmir halkının katılımı tayin edecek. Ben bu konuda önemli bir kazanım elde edeceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.