İzmir-Ordu direkt uçuşları başladı

İzmir-Ordu direkt uçuşları başladı

Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İstanbul ve Ankara seferlerinin ardından İzmir seferleri de başladı.

Açıldığı günden bu yana bin 300 uçağın iniş kalkış yaptığı ve bugüne kadar 160 bin yolcunun yararlandığı Ordu-Giresun Havalimanı’ndan günlük sefer sayısı 12’den 14’e yükseldi. Anadolu Jet ve THY’nin İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk Havaalanları ile Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na günde karşılıklı 8 sefer yapmasının ardından 13 Kasım tarihinde Pegasus Havayolları da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ile Ordu-Giresun Havalimanı arasında günde karşılıklı 4 sefer yapmaya başladı.

İZMİR-ORDU SEFERLERİ BAŞLADI

Pegasus Havayolları, bununla yetinmeyerek 11 Aralık Cuma gününden itibaren İzmir Adnan Menderes Havaalanı ile Ordu-Giresun Havalimanı arasında karşılıklı sefer yapmaya başladı. Daha önce İzmir'den Ordu-Giresun Havalimanı'na İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı aktarmalı uçan Pegasus Havayolları, bundan sonra haftada 3 kez Ordu-Giresun'a direkt uçacak. Pegasus haftanın pazartesi, çarşamba ve cuma günleri İzmir-Ordu uçuşları gerçekleştirecek.

Bu sabah saat 10.00’da İzmir’den havalanan Pegasus Havayolları’na ait PC2196 sefer sayılı uçak 11.30’da Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak, Hava Arama Kurtarma Teşkilatı’nın yaptığı su köprüsünden geçerek park pozisyonu aldı. Aynı uçak bu kez saat 12.15’te yolcularını alarak direkt İzmir’e uçtu.
Bu arada Sun Express’in Ocak 2016’dan itibaren İzmir-Ordu uçuşlarına başlaması bekleniliyor.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.