İzdiham hakkında resmi açıklama geldi

İzdiham hakkında resmi açıklama geldi

Suud İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Mina'da bugün meydana gelen ve 717 kişinin hayatını kaybettiği facia için soruşturma başlatıldığı ve bu büyük olayın sorumlularına ulaşılacağı belirtildi.

Suud İçişleri Bakanlığı'ndan Mina'daki facia ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mina'da bugün meydana gelen facia için soruşturma başlatıldığı ve bu büyük olayın sorumlularına ulaşılacağını belirtildi.

Sıkıntının Mina'da sadece tek bir yol olmadığını, hacıların daha hızlı ibadetlerini tamamlamak için alternatif yollar yerine Mina'ya ulaşan Cemerat yolunu tercih ettiklerini ve çok sayıda kişinin aynı yolu kullanmak istemesi üzerine çıkan izdihamda hacıların hayatının kaybettiğini belirtti.

Hac ibadetinin tüm Müslümanlar için çok önemli olduğunu her yıl çok sayıda Müslümanı ağırladıklarını ifade ettikleri açıklamada meydana gelen olay tek bir sebepten değil, emniyet güçlerinin işlerini eksik yapması, hacıların aynı yolu aynı anda kullanması, düzenlemedeki eksikliklerde dahil bir çok sebebin bir araya gelmesi ile facianın boyutlarının büyümesine sebep olduğu vurgulandı. Açıklamada "Tahkikat sonucunda gerçek sorumlular kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.