İthalatta haksız rekabet bakanlık tarafından önlenecek

İthalatta haksız rekabet bakanlık tarafından önlenecek

Ekonomi Bakanlığı tarafından Çin menşeli kaynak makineleri ithalatında dampinge karşı önlem alındı. İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çin menşeli 13 kilogram ve altındaki kaynak makineleri ithalatında ürün başına 29 ila 154 dolar arasında değişen miktarlarda dampinge karşı önlem alınması kararlaştırıldı.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Magma Mekatronik Makine Sanayi ve Ticaret AŞ (Magma) tarafından sunulan ve Nurkay Makine ve Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Nurkay) tarafından desteklenen başvuru üzerine Çin menşeli "yalnız net 13 kilogram ve altındaki kaynak makineleri"ne yönelik damping soruşturması başlatıldı.
Soruşturma sonucunda, Çin menşeli ithalatın dampingli olduğu ve yerli üretim dalı üzerinde maddi zarara yol açtığı ve her iki unsur arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildi. İthal edilecek ürün başına 29 ila 154 dolar arasında değişen miktarlarda dampinge karşı önlem uygulanacak.
Öte yandan, diğer bir tebliğle de tamamlanan sübvansiyon soruşturması sonucunda, Hindistan menşeli PET filmlerin ithalinde CIF bedelin yüzde 4,25 - 21,61'i arasında değişen oranlarda telafi edici vergi şeklinde kesin önlemin uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.