İtalya, göçmenleri boğulmaktan kurtaran kaptanı tutukladı

İtalya, göçmenleri boğulmaktan kurtaran kaptanı tutukladı

Akdeniz’de kurtardığı 40 göçmen ile günlerce yanaşacak bir liman arayan kaptan Rackete, gemiyi izinsiz olarak İtalyan limanına demirleyince gözaltına alındı

Akdeniz’de kurtardığı göçmenlerle yaklaşık 16 gün boyunca güvenli bir liman izni bekleyen Sea-Watch 3 yardım gemisi, önceki gece izinsiz olarak İtalya’nın Lampedusa limanına yanaştı. 40 göçmen günler sonra karaya çıkabilirken geminin 31 yaşındaki kaptanı Carola Rackete gözaltına alındı. 

Libya’dan Avrupa’ya doğru yola çıkan 53 kişiyi 12 Haziran’da kurtaran Sea-Watch 3 gemisi, o tarihten bu yana güvenli bir liman açılması talebine yanıt alamamıştı. Gemi geçen Çarşamba günü gemideki durumun kritik bir hal aldığı gerekçesiyle izinsiz olarak İtalyan karasularına girmişti.

İtalyan hükümeti, karasularındaki geminin limana girişine izin vermiyordu. Sea-Watch 3’ün 31 yaşındaki Alman kaptanı Carola Rackete, 40 göçmen ve 22 mürettebatı taşıyan gemideki durumun gittikçe vahim bir hal aldığını ve intihar vakalarını önlemeye çalıştıklarını söylemişti.

İtalya’nın göçmen kurtarma gemilerine karşı olduğunu her fırsatta söyleyen İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Twitter’dan paylaştığı mesajında, Kaptan Rackete’yi kast ederek şöyle dedi: “Kanunsuz, tutuklandı. Korsan gemisi ele geçirildi. Yabancı STK’lara büyük ceza. Göçmenler diğer Avrupa ülkelerine dağıtılacak. Görev tamamlandı.”

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.