İsviçre'de şimdi de peçe karşıtı imza kampanyası

İsviçre'de şimdi de peçe karşıtı imza kampanyası

İsviçre'de minare karşıtı imza kampanyasından sonra, şimdi de Müslüman bayanların peçe takmalarının yasaklanması için bir imza kampanyası başlatılıyor.

İsviçre'de 'Egerking Komitesi' isimli grup, Müslüman bayanların yüzlerini örten peçenin yasaklanması için imza kampanyası hazırladı. Medyada çıkan haberlerde, minare karşıtı imza kampanyasını başlatan ve yeterli sayıda imza toplamayı başaran komitenin, 'Örtünme yasağına evet' başlıklı bir metni Bern'de Başbakanlığa takdim ettiği bildirildi.

İsviçre Halk Partisi SVP'den Solothurn Ulusal Konsey üyesi Walter Wobmann başkanlığında biraraya gelen grubun amacı, halk oylamasıyla peçe yasağını federal anayasada bir kanun maddesi olarak yerleştirmek.
Başbakanlığa verilen metinde, hiçkimsenin kamusal alanda yüzünü örtmeye izinli olmadığı ve hiçkimsenin de kişileri cinsiyetleri nedeniyle yüzlerini örtmeye zorlayamayacağı ifade edildi. Wobmann İsviçre'nin geleneksel özgürlük anlayışı gereği, özgür erkekler ve kadınların birbirleriyle konuşurken yüzlerini görebilmeleri gerektiğini belirterek, Başbakanlık denetiminden sonra imza kampanyasını hemen başlatmayı umduğunu söyledi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum