İsviçre: Mültecilere barınak garantisi veremiyoruz

İsviçre: Mültecilere barınak garantisi veremiyoruz

İsveç Göç Bakanı Morgan Johansson, mültecilere artık barınak garantisi veremeyeceklerini söyledi.

Sosyal Demokrat Partili Bakan Johansson, "Almanya’da kalmaya mı karar verecekler, ki orada kalacak yer var, yoksa kalacak yer garantisi olmadan İsveç’e mi gelecekler; buna kendileri karar verecek." dedi. 

Bu yıl İsveç’e gelecek toplam mülteci sayısının 160 bini bulacağını söyleyen Bakan Johansson, ülkede çadır kent kurulduğunu, yanlarında anne babaları olmayan 18 yaş altı çocuklara özel evler inşa edildiğini belirterek, "Ancak bütün bunlara rağmen sayı büyük olunca herkese kalacak yer ayarlamakta sıkıntı yaşıyoruz." dedi. 

Hayat standartlarının yüksek olmasından dolayı mültecilerin İsveç’i tercih ettiğini söyleyen Johansson, "Ülkenin durumunu buraya gelmek isteyen mültecilere aktarmamız lazım. Bu bilgilere sahip olurlarsa belki kararlarında değişiklik yaparlar." diye konuştu. 

Çocuk, Yaşlı ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı Åsa Regnér de İsveç’in çok ciddi bir durum ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ancak henüz baş edilmeyecek durumda değil. Diğer AB ülkelerinden daha fazla sorumluluk alıyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.