İsveç'te tartışmalı karar: Altı bin kişi vücuduna çip taktırdı

İsveç'te tartışmalı karar: Altı bin kişi vücuduna çip taktırdı

İsveçli şirketin geliştirdiği, Covid-19 aşı durumunu gösteren, deri altına yerleştirilebilen ve taranabilen bir mikroçipin tanıtımı tartışmaları da beraberinde getirdi

Aşılarda çip olduğu iddiası uzun süredir dünyanın gündemindeydi. Şu ana kadar bunu doğrulayan bir bilgi sunulmadı. Ancak İsveçli şirketin geliştirdiği, Covid-19 aşı durumunu gösteren, deri altına yerleştirilebilen ve taranabilen bir mikroçipin tanıtımı tartışmaları da beraberinde getirdi

Mikroçip teknolojisi, Stockholm merkezli Epicenter tarafından geliştirildi. Küçük çip, dünya genelinde giderek daha fazla zorunlu kılınan bir Covid-19 aşı pasaportu saklıyor.

Kredi kartları ve diğer dijital ödeme sistemleri, anahtarsız giriş sistemleri için kullanılan yakın alan iletişimi (NFC) protokolünü kullanan herhangi bir cihaz tarafından okunabiliyor. Çip, veriler deriden okunabilecek şekilde, kişinin koluna veya başparmak ve işaret parmağı arasına yerleştirilebiliyor.

İmplantların bir parçası 100 avroya (1.411 TL) mal olduğu belirtiliyor. Ülkede şu ana kadar yaklaşık 6.000 kişinin bu çiplerden taktırdığı söyleniyor.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.