İsveç'te İslam Federasyonu'ndan dini nikah hizmeti

İsveç'te İslam Federasyonu'ndan dini nikah hizmeti

İsveç İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Akan, dini nikah kıyma yetkilerinin bulunduğunu ifade ederek, “Nikahı dinimizin kültürü, adet ve geleneklere göre kıyıyoruz. 2 yıl içinde binin üzerinde dini nikah kıydık” dedi.

İsveç'te yaşayan 500 bin Müslümanın çatı örgütü olan İsveç İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Akan yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Tahir Akan, “İsveç'te etnik gruplara verilen haklardan İsveç İslam Federasyonu olarak bizde faydalanıyoruz. Federasyonumuz İsveç Devleti tarafından tanınan ve devletin dini işleri dahilinde olan bir teşkilattır. 100 bin üyesi ve bütün Müslüman ülkelerden 50 kusur derneğimiz var” dedi. Dini nikah kıyma yetkilerinin de bulunduğunu ifade eden Akan, Nikahı dinimizin kültürü, adet ve geleneklere göre kıyıyoruz. 2 yıl içinde binin üzerinde dini nikah kıydık. Kıydığımız nikahlar kişilerin kendi ülkelerinde de geçerlidir. Nikahı kıyılan kişiler hangi ülke vatandaşı ise kendi konsolosluklarına onaylatabiliyorlar. Kendi ülkelerinde evli sayılıyorlar. Bizim kıydığımız nikah hem resmi hem de dini nikahtır. Bu vesile ile İsveç makamlarında kabul görmektedir “dedi.

Yapılan diğer çalışmalara da değinen İsveç İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Akan, “Hastanelerde manevi destek koordinatörüyüm. Bu da etnik gruplara verilen bir haktır. Bunun çerçevesini şöyle çizebiliriz. İsveç'te yaşayan Hristiyan ve Yahudiler hastanelerde manevi destek alabiliyorlardı. Aynı hakları biz Müslümanlara da tanıdılar. İsveç hastanelerinde manevi destek isteyen Müslüman kardeşlerimizin yanlarına gidiyoruz. Onlara manevi destek veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.