İsveç'te İslam dersi işleyen öğretmene ölüm tehditleri

İsveç'te İslam dersi işleyen öğretmene ölüm tehditleri

İsveç'in Uppsala kentinde Tierp Belediyesine bağlı bir orta öğretim okulunda İslam dersi işleyen öğretmenin ölüm tehditleri aldığı bildirildi.

Öğretmen dergisine açıklamalarda bulunan okulun müdür yardımcısı Ulf Sjulander, öğrenciye katılım zorlaması olmadan bir seferliğine İslam dersi işlendiğini ve öğrencilerden birinin velisinin bunu sosyal medyada paylaşmasından sonra okula ölüm tehditleri yağdığını söyledi.

Özellikle dersi işleyen  öğretmen ve okul müdürüne bir çok ölüm tehdit geldiğini anlatan Sjulander,, ''En son tehdit edenlerden biri okula tabanca resmi göndermiş altında da öğretmen ve müdürün gömülmesi gerektiğini belirtmiş. Birisi de öğretmen ve müdürün özel ve gizli bilgilerine ulaşmış'' ifadelerini kullandı.

Okulda farklı dinlerin öğrencilere anlatıldığına dikkat çeken Sjulander, ''İlk önce öğrencilere Hristiyanlığı anlatan ders verildi. Daha sonra İslam, son olarak da Yahudilik anlatılacak. Bu derslere  katılımı zorlama olmadan  öğrencilerin kendisine bırakıyoruz. İslam dersinden sonra öğrencinin velisi neden sosyal medyada bizi suçlayan paylaşım yaptı anlamış değilim. Tehditler bizi yıldıramaz, Yahudilik dersini de işleyeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Polis ise tehditlerle ilgili soruşturma başlattı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.