İsveç yanıyor, Müslümanlar yağmur duasına çıkıyor

İsveç yanıyor, Müslümanlar yağmur duasına çıkıyor

İsveç'te 2 günde 8 bin 500 hektar ormanlık alan yandı. Hükümet, Avrupa Birliği ülkelerine yardım çağrısında bulundu

İsveç'te aşırı sıcakların neden olduğu orman yangınları devam ediyor. Devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, iki gün önce 80 noktada çıkan orman yangının bugün itibarıyla 35 noktada devam ettiği bildirildi. 

İsveç Sivil Savunma Dairesinden yapılan açıklamada, 20 bin hektarlık alanı tehdit eden yangınların şu ana kadar 8 bin 500 hektarlık ormanlık alanı yok ettiği ve zararın 600 milyon kron (yaklaşık 300 milyon lira) olduğu kaydedildi. Söndürme faaliyetlerinde tüm kaynakların seferber edildiği vurgulanan açıklamada, Norveç'ten getirilen 6 helikopter ile İtalya'dan ödünç alınan 2 Canadair CL 415 uçağın da çalışmalara katıldığı bildirildi.

Bu arada SVT'nin haberine göre, İsveç hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yardım çağrısında bulunduğu belirtildi. Bu kapsamda Fransa'dan iki yangın söndürme uçağının da bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Meteoroloji kurumundan yapılan açıklamada ise ülkede son 66 yılın en sıcak yazının yaşandığı, aşırı sıcakların kuraklığa neden olduğu ve nisan-mayıs ayında yeterli yağış alamayan hububatın yüzde 60'ının biçilemeyecek durumda olduğu ifade edildi.

Müslümanlar yağmur duasına çıkacak

Öte yandan İsveç'te uzun süredir yağmur yağmaması ve kuraklığın devam edecek olması nedeniyle ülkedeki Müslümanların cumartesi günü yağmur duası yapacakları öğrenildi. İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, AA muhabirine, başkent Stockholm'de, ülkede yaşayan Müslümanların katılımıyla, kuraklığın son bulması isteğiyle yağmur duası yapacaklarını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum