İsveç ve Amerika'da soykırımcı İsrail protesto edildi
İsveç'in başkenti Stockholm'de bir araya gelen protestocular, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü "soykırım savaşının" sona ermesini talep etti
Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Odenplan Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'deki eylemlerinin durdurulması için İsveç hükümetine çağrıda bulundu.
Protestoda, İsveç hükümetinin İsrail'in Gazze'deki operasyonlarına karşı yeterince tepki göstermediği belirtilirken "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Okullar ve hastaneler bombalanıyor", "Gıda kıtlığına son verilsin" yazılı pankartlar taşındı.
"Filistin'e özgürlük, Netanyahu planına hayır" sloganları atan göstericiler, olaysız bir şekilde dağıldı.
Gösteriye destek veren İsveçli aktivist Kersdin Etman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de soykırım yaşandığını savunarak kalbinin Filistin halkıyla birlikte olduğunu söyledi.
"SOYKIRIMA KARŞI NE SİYASETÇİLER NE DE İNSANLAR YETERİNCE İNİSİYATİF ALIYOR"
Kendisinin bizzat Filistin'de bulunduğunu söyleyen Etman, şu ifadeleri kullandı:
"10 yıl önce Batı Şeria’daydım. Orada neler yaşandığını kendi gözlerimle gördüm. Filistinlilere yönelik bu soykırıma karşı bir şeyler yapmak istiyorum. Bu nedenle bu tür protestolara düzenli olarak katılıyorum. İçimde, bir gün Filistin’in İsrail’in boyunduruğundan kurtulacağına dair güçlü bir his var."
Etman, İsveç yönetiminin Filistin için hiçbir şey yapmadığını belirterek "Bizim hükümetimiz adına büyük bir utanç. Bizi hayal kırıklığına uğratmakla kalmıyorlar, aynı zamanda ırkçı politikalar da izliyorlar." dedi.
Etman, "Filistin’de yaşanan korkunç soykırıma karşı ne siyasetçiler ne de insanlar yeterince inisiyatif alıyor. Bu anlaşılır bir durum değil. Yaralılar anestezi verilmeden ameliyat ediliyor. Bu, insanlık dışı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Tüm siyasetçilerin ve insan hakları kuruluşlarının Gazze için harekete geçmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
NEW YORK'TA İŞGALCİ İSRAİL'İN GAZZE SOYKIRIMINA TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
ABD'nin New York kentindeki Manhattan bölgesinde bir araya gelen Filistin yanlısı göstericiler, pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyarak, Gazze'ye yönelik ablukanın sona ermesini ve Gazze'ye temel gıda malzemelerinin ulaştırılması talebiyle yürüyüş düzenledi.
aa

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.