İşte Sony Xperia Z4'ün özellikleri!

İşte Sony Xperia Z4'ün özellikleri!

Geçtiğimiz haftalarda yeni nesil tepe seviye akıllısı Xperia Z3+'yı tüketicilerle buluşturan Sony şimdi de tablet sınıfını güncellemeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yeni nesil tepe seviye akıllısı Xperia Z3+'yı tüketicilerle buluşturan Sony şimdi de tablet sınıfını güncellemeye hazırlanıyor.

Geçmişte olduğu gibi bu yıl da, tüketicilerin kafasında karışıklık yaratmamak gerekçesi ile, akıllı telefon ve tabletlerinde ayrım yapmaksızın aynı isimlendirmeyi kullanmayı sürdüren Sony'nin yeni tepe seviye tableti Xperia Z4 olacak. (Bu arada bir not düşelim: Xperia Z3+ ile Xperia Z4 aslında aynı model. Sadece isimlendirmeleri farklı. Uzakdoğu pazarında Z4 ismiyle, Avrupa ve Amerika'da ise Z3+ ismiyle çıktı.)

Xperia Z4 Tablet'e gelecek olursak; önümüzdeki haftalarda (muhtemelen ay sonunu bulur) satışa sunulacak olan modelin teknik detayları şöyle şekillenecek:

>> Android 5.0 işletim sistemi
>> 10.1-inç'lik (2560 x 1600) IPS ekran
>> Snapdragon 810 64-bit yongaseti (4+4 çekirdekli işlemci ve Adreno 430 GPU)
>> 3GB RAM
>> 32GB dahili hafıza (+micro SD yuvası)
>> 8.1MP arka kamera (Exmor RS); 5MP ön kamera (25mm geniş açılı)
>> 6000mAh batarya
>> IP65/68 sertifikası (toza ve su altında 1.5 metreye kadar 30 dakika dayanıklılık)

Wi-Fi ve Wi-Fi+4G olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacak modelin en dikkat çekici özelliği ekranı. Şöyle ki yukarıda da belirttiğimiz gibi modelde yer verilen 10.1-inç'lik (2560 x 1600) ekran sRGB renk gamutunun %130'unu kapsıyor ki bunun bizim açımızdan anlamı görmeye alıştığımızdan çok daha zengin bir renk deneyimi demek. Keza yine dikkat çekici bir diğer özelliği de 6.1 mm gibi oldukça ince diyebileceğimiz bir kasaya sahip oluşu. IP68 sertifikası ise zaten artık bu modellerde standart olmuş durumda.

Halihazırda ön siparişleri alınmaya başlanan modelin fiyatı 600 avro olarak belirlenmiş durumda. Eğer BT klavye ile almak isterseniz 180 avro da ona istiyor Sony.

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.