İşte Nokia'nın ilk Android cihazı!

İşte Nokia'nın ilk Android cihazı!

Nokia'nın Microsoft'a satışı ertesinde ürettiği ilk (ve şimdilik tek) cihazı olan Nokia N1'in yaygın satışına başlandı.

Nokia'nın Microsoft'a satışı ertesinde ürettiği ilk (ve şimdilik tek) cihazı olan Nokia N1 tabletin yaygın satışına başlandı.

Muhtemelen pek çok okurumuzun kafasında 'Nokia halen nasıl cihaz üretiyor?' şeklinde bir soru baloncuğu oluşmuş olsa gerek. Haliyle ilk olarak onu açıklayalım ki kafamızda şekillensin:

''Nokia, Cihazlar Bölümü'nü Microsoft'a satışının gereğince (ki Microsoft'un da başına adeta bela oldu bu satış) 2016 yılının son çeyreğine kadar kendi markası altında akıllı telefon üretip satması yasak. Yani akıllı telefon haricinde ürün üretip, satış gerçekleştirebiliyor. Ama tabii anlaşma dahilinde üretim departmanı da Microsoft tarafından istihdam edilmeye (ve akabinde kademeli olarak işten çıkarıldı pek çoğu) başlandığı için fason ürettiriyor. Yani kısacası ürünün tasarım, teknoloji ve marka farklılaşması vb. gibi katma değerlerini belirleyen ve hayata geçiren Nokia üretimi ise OEM üreticilere yaptırıyor.''
 
Komple alüminyum kasayla tasarlanan Nokia N1'in inceliği ise sadece 6.9 cm ile sınırlı. Bu arada modelin çıkış tarihi itibarı ile dünyanın en ince tabletlerinden birisi olduğunu da not olarak düşelim.

Evet; işte haberimize konu olan N1'de bu bağlamda Nokia'nın imzasını taşıyan fakat Foxconn firmasına ürettirilen Android tabanlı bir tablet. Şimdiye kadar sadece Çin ve Tayvan'da satışa sunulan N1 dün itibarı ile artık Avrupa pazarında da görücüye çıktı. Doğrudan Nokia'nın İngiltere'deki mağazası tarafından satışa sunulan tablet dilenirse diğer ülkelere de gönderilebiliyor.

nokia-n1.jpg

Teknik özelliklerine göz gezdirelim:

Android 5.0 işletim sistemi (Nokia Z arayüz)
200.7 x 138.6 x 6.9 mm; 318 gr
7.9-inç'lik (2048x1536) IPS LCD ekran
Intel Atom Z3580 işlemci (4 ç[email protected])
PowerVR G6430 GPU
2GB RAM
32GB dahili hafıza
8MP arka kamera; 5MP ön kamera
Wi-Fi, BT 4.0 ve GPS bağlantıları
5300mAh batarya

Nokia N1'in satış fiyatı 219 pound (340 dolar/315 avro) olarak belirlenmiş durumda. Önümüzdeki günlerde de Hindistan satışına başlanacağını da not olarak düşelim.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.