İşte İran'ın 'İyilik Duvarları'

İşte İran'ın 'İyilik Duvarları'

İran'ın bazı şehirlerinde yer almaya başlayan 'iyilik duvarları'na ihtiyaç sahiplerinin alması için kıyafetler asılıyor.

İran’ın ikinci büyük şehri Maşhed’de geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve ihtiyaç sahiplerinin yararlanması için düşünülen ‘iyilik duvarı’ fikri ülkenin diğer şehirlerinde de hayata geçmeye başladı. ‘İhtiyacınız yoksa bırakın, ihtiyacınız varsa alın’ notunun yazılı olduğu bir duvara yerleştirilen askıya asılan kıyafetler evsizlerin ve ihtiyaç sahiplerinin kullanımına açık.

Projenin ismini vermek istemeyen sahibi, yerel gazete Hamshahri’ye yaptığı açıklamada askılara olan ilgiden memnun olduğunu söyledi. BBC’de yer alan habere göre iletişime geçtiği kişilere az miktarda kıyafet getirmelerini söyleyen kişi böylelikle askılarda her zaman kıyafet asılı olacağından emin olmak istiyor.

Guardian’da yer alan habere göre İran’ın başkenti Tahran’da 15 bin civarında kişi evleri olmadan yaşıyor. Radio Free Europe’un yaptığı yayına göre de ‘iyilik duvarı’ fikri Maşhed’den sonra Şiraz ve Sircan’da hayata geçirildi.

‘İyilik Duvarı’ fikri sosyal medyada da geniş yer buldu. Instagram kullanıcılarından birisi duvarda kıyafetlerin asılı olduğu bir fotoğrafı paylaşarak, ‘Hayat kısa, mümkün olduğunca iyi olun’ notunu düştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.