İşte Android 6.0 Marshmallow

İşte Android 6.0 Marshmallow

Google'ın dün açıklığa kavuşturduğu Android 6.0 Marshmallow hakkındaki tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte Android 6.0 Marshmallow hakkında her şey!

Google’ın San Francisco’da düzenlemiş olduğu Google I/O 2015 etkinliğinde herkesin merak ettiği Android’in yeni sürümü tanıtıldı. Android M ismini taşıyan bu sürümde yeni özellikler, performans ve stabilite iyileştirmeleri dikkat çekiyordu. Geliştirici önizleme sürümleri ile merak uyandıran Android M için Google'dan dün bir açıklama geldi ve Android M sürümünün Android 6.0 Marshmallow olduğu resmiyete kavuştu.

Android 6.0 Marshmallow Neler Getiriyor?

Google geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Android sürümüne bir kod isim taktı. AAndroid 6.0 Marshmallow ismindeki yeni sürümde kullanıcı deneyimi ve performans iyileştirmeleri üzerinde duruluyor.

Uygulamaların izin konusunda yeniliğe giden Google, iOS’te bulunan seçeneği kullanıyor.Android 6.0 Marshmallow ile uygulamaların izinleri tek tek seçilebilecek. Örneğin; WhatsApp uygulamasında mikrofona veya kameraya erişmek için uygulama sizden tek tek izin vermenizi isteyecek. 

Android 6.0 Marshmallow ile Chrome’a özelleştirilebilir sekmeler özelliği geliyor. Bu özellik ile Chrome’daki sekmeleri kişiselleştirebileceksiniz. Uygulama arası geçişler Android 6.0 Marshmallow ile daha da gelişiyor. App Links özelliği sayesinde örneğin; size gelen Tweet içerikli bir maile tıkladığınızda otomatik olarak Twitter uygulamasında o Tweet açılacak.

Android Pay ile Ödeyin

Google’ın ödeme sistemi Android Pay basitlik ve güvenlik sunuyor. Android kullanıcıları artık NFC destekli cihazlarından kredi kartları yanında olmadan alışveriş yapabilecek. Android Pay 700,000'in üzerinde mağazada kullanılabilir olacak.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.