İstanbul'un Fethi Ayasofya Camii'nde Kur'an ve dualarla kutlandı

İstanbul'un Fethi Ayasofya Camii'nde Kur'an ve dualarla kutlandı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde “29 Mayıs Sabahı Fethin Yıl dönümünde Gençlerle Ayasofya’dayız” etkinliği kapsamında gençlerle sabah namazında bir araya geldi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Erbaş, sabah namazını kıldırdı, ardından Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Erbaş, namaz sonrası cemaate hitabında, İstanbul’un fethinin 570’inci yıl dönümünü kutlayarak, milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

“Konstantiniyye (İstanbul) mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır, onu fetheden asker, ordu ne güzel askerdir, ne güzel ordudur.” hadis-i şerifini anımsatan Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimizden (s.a.s.) kısa bir zaman sonra içinde bugün İstanbul’un manevi mimarı, rehberi olarak kabul ettiğimiz Hz. Eyüp El-Ensari’nin de içinde bulunduğu 5 bin kişilik bir ordu geldi fetih nasip olmadı. Fetih, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’e fetih nasip oldu. İşte o fetihten sonra İstanbul bir İslam şehri oldu.” dedi.

Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin İslam ve Türk tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, 86 yıl aradan sonra tekrar ibadete açılmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

“BİRLİKTE RÜKUYA, KIYAMA, SECDEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Camilerin insanların bir arada ibadet etmeleri için olduğunu ve cemaatle namazın 27 kat daha sevap olduğunu dile getiren Erbaş, “Ayasofya Camii’ni her vakit doldurmaya gayret edelim inşallah Çünkü müminlerin buna ihtiyacı var. Birlikte rükuya, kıyama, secdeye ihtiyacımız var.” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZLE, ÇOCUKLARIMIZLA KALBİMİZ CAMİLERE BAĞLI OLSUN”

Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) camiye giden gençlere müjdesi olduğuna işaret ederek, “Peygamber Efendimiz; Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelendireceği 7 sınıf insan vardır. Bunlardan birisi de huzuru, mutluluğu camilerde bulan gençlerdir’ buyuruyor. Gençlerimizle, çocuklarımızla kalbimiz camilere bağlı olsun. Yolumuz camiler olsun, camilerden Cenab-ı Hak müminleri, cemaati bırakmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.