İstanbul'un fethi 300 bin kişilik teravih namazı ile kutlanacak

İstanbul'un fethi 300 bin kişilik teravih namazı ile kutlanacak

İstanbul'un Fethi'nin 566. yıl dönümü nedeniyle 1 Haziran 2019'da Yenikapı miting alanında 300 bin kişilik teravih namazı kılınacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve muhabirlerle bir araya geldi. 

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar İslam'ın hakikatlerini, milletin geleceğini ve devletin bekasını önemseyip hizmetlerini yaptığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Bu ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığının bütün ülke sathında ve sınırlar ötesinde 160 bin kadar görevlimizle milletimize, Müslümanlara dini mübini İslam, teravih, mukabele, Kur'an kıraatleri, oruç tutma noktasında camilerimizin ibadete hazırlanmasıyla çok büyük hizmetler yapmıştır. İnşallah 1 Haziran Cumartesi akşamı İstanbul Yenikapı'da 300 binin üzerinde vatandaşımızla açık havada teravih namazı kılarak bu yılın ramazan ayını taçlandırmış olacağız. İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümü münasebetiyle Yenikapı'da İstanbullu kardeşlerimizle birlikte enderun usulü teravih namazı kılacağız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum