İstanbul'un en huzurlu en huzursuz günleri ve saatleri açıklandı

İstanbul'un en huzurlu en huzursuz günleri ve saatleri açıklandı

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan konuştu

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yıl dönümü sebebiyle düzenlenen "Dijital Çağda Güvenliğin Dönüşümü ve Bir İç Güvenlik Aktörü Olarak Polis" konulu sempozyum düzenlendi.

Günün en huzurlu ve en huzursuz gün ve zaman dilimlerini açıklayan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Bizim yaptığımız incelemeyi 365 gün ortalama olarak değerlendirdiğimizde Çarşamba günleri en huzursuz gün olarak değerlendirilmekte, günün 15.00-16.00 saatleri suçun en çok işlendiği saatler olarak gözükmektedir. En huzurlu gün olarak ise Pazar gününün sabah 07.00-08.00 arası olduğu ortaya çıkmaktadır" dedi. 

Hırsızlık ve cinayet oranlarını da açıklayan Çalışkan, 2018 yılı boyunca toplam 29 bin 104 hırsızlık olayının yaşandığını dile getirdi. Cinayet ortalamasının yıllık 387 cinayet olduğunu ifade ederek yaşlara göre suç oranlarına da değinen Çalışkan, 19-24 yaş gruplarında uyuşturucu kullanımının birinci sırada olduğunu ifade etti. Öte yandan yabancı uyruklu vatandaşların da en çok işlediği suç türünün resmi belgede sahtecilik olduğunu dile getirdi.

Sempozyum sonunda İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, ihbarın cevaplanma süresini test etti. 6'ıncı saniyede cevap alan Çalışkan, ihbarın cevaplanmasının ortalama 5 saniye olduğunu ifade etti. Öte yandan ekip sevkinin ise 7 ila 7,5 dakika arasında olduğunu belirten Çalışkan, bu sürenin 5 dakikaya indirilmesini hedeflediklerini açıkladı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.