İstanbullu 'İnançlı Müslüman' belediye başkanı istiyor

İstanbullu 'İnançlı Müslüman' belediye başkanı istiyor

Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması 2018 yılı sonucu açıklandı

2010 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinasyonunda Prof. Dr. Murat Güvenç, Prof. Dr. Osman Zaim, Prof. Dr. Mitat Çelikpala, Prof. Dr. Banu Baybars Hawks ve Dr. Öğretim Üyesi Emrah Karaoğuz tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye kamuoyunun güncel siyasal, sosyal, ekonomik, güvenlik ve kültür konularındaki gündemi ve tercihlerini tespit etmeye yönelik 'Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması' (TSSEA) 2018 yılı sonuçları Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan D. Feyiz’in de katıldığı toplantıda açıklandı.

12 Aralık 2018-4 Ocak 2019 tarihleri arasında 26 şehirde, 18 yaş ve üzeri bin kişi ile yüz yüze görüşme yapılarak elde edilen veriler sonucunda, Türkiye halkının en önemli sorununun işsizlik, hayat pahalılığı ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesi olduğu kaydedildi. Ayrıca raporda, terör sorunu gerilerken, FETÖ terör örgütünün ciddi bir tehdit olarak algılandığı yer aldı.

ANKARA VE İZMİR’İN TERCİHİ ÇALIŞKAN BELEDİYE BAŞKANI

Siyasal nabzı da yoklayan çalışma, yaklaşan yerel seçimler öncesi çarpıcı bir veriyi gözler önüne serdi. İstanbul, İzmir ve Ankara’da yer alan katılımcılara yöneltilen, 'Büyükşehir Belediye Başkanı olacak kişi size sayacağım özelliklerden hangilerine sahip olmalıdır?' sorusuna İstanbul’da ilk sırada ‘İnançlı Müslüman’ ikinci sırada 'çalışkan' karşılığı verilirken; Ankara ve İzmir’de ise ilk iki sırada 'çalışkan', 'dürüst ve namuslu olmak' cevapları verildi.

1037384244.jpg

Ankette 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklar için adayların mı partinin mi önemli olduğu konusuna da açıklık getirildi. Buna göre oy tercihlerinde  'aday' etkisi yüzde 50,6 olarak belirlenirken, 'parti' yüzde 49,4 olarak gözlemlendi.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.